Geriausios 2015 metų programėlės: išbandykite patys!  (2)

Analitikų bendrovės „Forrester Research“ atliktas tyrimas parodė, kad išmaniųjų telefonų ir planšečių savininkai 85 proc. laiko naudoja šiems įrenginiams skirtas programėles, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau daugiau nei tris ketvirtadalius to laiko savo telefonuose ir planšetėse žmonės naudoja tik penkias programėles. Todėl aplikacijų kūrėjams labai sunku pakartoti tokius „hitus“ kaip „WhatsApp“ arba „Candy Crush“ – žmonės parsisiunčia naujas programėles, pabando ir daugiau nebesinaudoja. Todėl aplikacijų kūrėjai ir šiais metais iš kailio nėrėsi ir eksperimentavo, kad sukurtų patogiausius įrankius mūsų išmaniesiems įrenginiams.

Periscope

Ši aplikacija leidžia gyvai transliuoti vaizdą iš savo išmaniojo įrenginio. Taip pat ja galima žiūrėti tokias kitų vartotojų transliacijas bei jas vertinti. Atrodytų beprasmiška programėlė, bet joje yra tikrai vertų dėmesio vaizdo transliacijų – pradedant įvairiomis naujienomis iš įvykių vietos ir baigiant įžymybių pokalbiais su savo fanais. Tai, kad „Periscope“ laukia šviesi ateitis rodo ir faktas, kad šios programėlės kūrėjų studiją įsigijo „Twitter“ socialinis tinklas.

Google Photos

Paieškos milžinės sukurta programėlė, bandanti nukarūnuoti internetinę nuotraukų saugyklą „Flickr“. Aplikacija „Google Photos“ stipriai patobulėjo praeitais metais – buvo supaprastintas jos valdymas bei pridėti geresni nuotraukų redagavimo bei dalinimosi jomis įrankiai. Visgi svarbiausia, kad „Google Photos“ internetinėje saugykloje galima laikyti begalinį skaičių standartinės raiškos fotografijų – ir visos jos bus akimirksniu pasiekiamos jūsų išmaniajame telefone.

Vrse

Visiems virtualios realybės (VR) fanams skirta aplikacija, kurioje galima rasti pačių įvairiausių šia technologija nufilmuotų vaizdų. Aplikacija pirmiausiai skirta tiems, kas turi specialius VR akinius, į kuriuos galima įdėti išmanųjį telefoną: iš kartono pagamintus „Google Cardboard“ arba naujausiems „Samsung“ telefonams pritaikytus „Gear VR“. Kol kas tokių filmų nėra daug, bet VR žada tikrą revoliuciją 2016-aisiais – tiek filmų, tiek žaidimų srityje.

Star Walk 2

Aplikacija skirta nuolat spoksantiems į žvaigždes – ji padės pamatyti danguje net ir pačius painiausius žvaigždynus, kometas ir asteroidus. Taip pat ši programėlė parodys Saulės sistemos planetas bei virš galvos skrendančią Tarptautinė kosminę stotį ar kai kuriuos palydovus. Čia rasite ir išsamius dangaus kūnų aprašymus, legendas ir mokslinius duomenis. Tereikia nukreipti telefoną ar „tabletą“ į dangų ir ekrane pasirodys nuorodos, kur ieškoti vieno ar kito dangaus kūno.

Dubsmash

Smagi programėlė, leidžianti kurti nuotaikingus filmukus ir jais dalintis su draugais ir artimaisiais. Tereikia pasirinkti kažkokį garso failą, kuriame kažkas kalba ar dainuoja, tada reikia ant viršaus „užfilmuoti“ save, žiopčiojantį pagal tuos garsus ir išsiųsti šitokį šedevrą savo draugams. Tereikia trupučio išradingumo ir pavyks sukurti tokį „šedevrą“, kad draugai plyš juokais.

Apple Music

Jeigu nusibodo „Spotify“ muzikinė betvarkė, verta išbandyti anais metais pristatytą „Apple“ atsaką visoms muzikos transliavimo aplikacijoms. Nors tai nėra kažkoks šedevras, aplikacija turi labai neblogą muzikinių rekomendacijų funkciją, patogius įrankius grojaraščių sudarymui bei gausų pasirinkimą įvairius stilius grojančių virtualių radijo stočių. Be to, tris mėnesius galima naudotis nemokamai pilna šios muzikos transliavimo paslaugos versija.

WifiMapper

Daug keliaujantiems, bet nenorintiems daug mokėti už mobilųjį internetą pravers šis įrankis, kuris parodys arčiausiai esančius nemokamus bevielio „Wi-Fi“ ryšio šaltinius. Aplikacijoje esančiame žemėlapyje sužymėti visi vieši ir nemokami interneto šaltiniai – restoranuose, kavinėse, bibliotekose ar kitose viešose organizacijose. „WifiMapper“ parodys koks artimiausio šaltinio signalo stiprumas, kur jis yra ir ar norint prisijungti, reikės mokėti. Programėlėje yra surinkta informacija apie „Wi-Fi“ šaltinius daugumoje didžiųjų pasaulio miestų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(34)
(9)
(25)

Komentarai (2)