Šiaurės Korėjos „Facebook“ analogą škotų paauglys nulaužė per 1 valandą  (4)

Šiaurės Korėjoje sukurta „Facebook“ kopija buvo nulaužta Škotijos paauglio praėjus valandoms nuo to laiko, kai apie ją sužinota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklalapis „Nest Korea‘s Social Network“ buvo talpinamas Šiaurės Korėjos serveryje ir, panašu, buvo be skrupulų nuklonuotas nuo „Facebook“, rašo telegraph.co.uk.

Praėjusią savaitę socialinį tinklą surado „Dyn Research“ – interneto stebėjimo įmonė, o visai netrukus po to socialinį tinklą „nulaužė“ Andrew McKeanas, 18-metis Škotijos moksleivis.

A.McKean‘as sakė, kad atspėjo tinklalapio saugumo prisijungimus – jie buvo palikti numatytieji „phpDolphin“ programavimo platformoje, kurią naudojo Šiaurės Korėjos socialinis tinklas.

Prisijungimai buvo „admin“ ir „password“.

Paleidus tinklalapį prisijungimai nebuvo pakeisti, taigi paauglys perėmė paslaugos tiekimo kontrolę, kur vienoje iš reklamai skirtų vietų paliko žinutę ir nuorodą į savo „Twitter“ puslapį.

Antradienį Šiaurės Korėjos socialinis tinklas jau neveikė.

Kol kas neaišku, kas sukūrė šią paslaugą. Interneto adresas starcon.net.kp leidžia daryti prielaidą, kad tai buvo Pietų Korėjos technologijų įmonė „Starcon“.

Daugumai Šiaurės Korėjos tinklalapių svetainių prieglobos paslaugas teikia Kinai, o pačioje Šiaurės Korėjoje tėra keli tūkstančiai interneto naudotojų.

„Facebook“, „Twitter“ ir „Youtube“ praėjusiais metais Šiaurės Korėjoje buvo uždrausti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(4)
(33)

Komentarai (4)