„Huawei P9“ apžvalga: tiesiog stebėtinai geras telefonas (Foto)  (4)

„Huawei“ – vienas iš didžiausių ir žinomiausių pasaulio gamintojų, kuris lietuviams iki šiol asocijavosi su nelabai kokybiška produkcija. Pats prisimenu kaip kažkada testavau „Huawei Ascend P7“ – telefonas sudužo jam nukritus iš 30 centimetrų aukščio ant minkštos žemės. Nusivyliau šios įmonės gaminiais tiek dėl to, tiek dėl daugybės kitų priežasčių. Bet dabar, į rankas paėmus „Huawei P9“, susidaro visai kitoks įspūdis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tvirtas ir kokybiškas korpusas

Visų pirma tą įspūdį sukuria nuostabus „Huawei P9“ dizainas – minimalistinė priekinė dalis, aliumininė telefono nugarėlė, ant kurios viršutinės dalies stiklo fone puikuojasi dvi kameros ir vieno žinomiausių fotoaparatų gamintojo „Leica“ logotipas, kuris suteikia telefonui dar daugiau solidumo.

„Huawei“ pagalvojo ne vien apie išvaizdą, bet ir apie komfortą – šoniniai mygtukai tvirti, stabilūs, o supainioti įjungimo/išjungimo ir garso valdymo mygtukus beveik neįmanoma – „Huawei“ juos atskyrė subtilia, tačiau juntama tekstūra. Telefono apačioje – USB-C ir 3.5 mm jungtys. USB-C džiugina, dėl 3.5 mm nei šilta, nei šalta, bet apačioje esantis garsiakalbis tikrai nėra vertas aplodismentų dalykas. 2017 metais norėčiau, kad visų telefonų garsiakalbiai būtų šalia ekrano, o ne nukreipti žemyn ar, dar blogiau, į galą.

Ryškus, kontrastingas ir gyvybingai atrodantis ekranas

Gerą įspūdį palieka ir 5.2 colių Full HD raiškos IPS-NEO ekranas. 500 nitų ryškumo pakaks net ir kaitriausioje saulėje, kontrasto ir gyvybingumo yra ne per daug, bet ir ne per mažai, o juoda ir balta spalvos atrodo tiesiog fantastiškai. Na, gerai, juoda atrodo ne taip gerai, kaip „AMOLED“ ekranuose, bet iš visų matytų IPS ekranų, šis, ko gero, geriausias.

Vienas iš sparčiausių ir tiksliausių pirštų antspaudų skaitytuvų

„Huawei P9“ pirštų antspaudų skaitytuvas – galinėje telefono dalyje. Mano manymu, idealią poziciją pirštų antspaudų skaitytuvui turi „Sony Xperia X“ ir „Xperia Z5“ telefonai, bet iš tikrųjų, tai labai subjektyvu.

Kaip ten bebūtų, visi, išbandę „P9“ antspaudų skaitytuvą, sutiktų, jog jis yra tiesiog puikus – reakcija žaibiška, o tikslumas abejonių ir problemų nekelia. Gal kokį kartą iš šimto „P9“ ir nesugeba nuskaityti mano piršto, bet ir tai tikriausiai mano paties kaltė.

Vartotojo sąsaja patiks ne visiems

Kaip ir seniau, „Huawei“ naudojama „Emotion UI“ nelabai primena „Android“. Namų ekrane netgi nėra programų meniu – kaip ir „iOS“, viskas yra tiesiog ant jūsų ekrano. Bet, skirtingai, negu „iOS“, „Emotion UI“ turi kelias iš „Huawei“ temų – atsisiųsti papildomų temų kaip „TouchWiz“ ar „HTC Sense“ jūs negalite, bet ir toks pasirinkimas jau neblogai.

Kitaip, negu kadaise bandyta „EMUI“ versija, ši nei kiek nestringa, atrodo gana padoriai ir joje nėra kažkokių nereikalingų programėlių ar funkcijų. Nors dėl „paprasto režimo“ naudingumo galėčiau ginčytis, bet kitos funkcijos, pavyzdžiui, vienos rankos naudojimo režimas, valdymas gestais, programėlių apsauga slaptažodžiu ir t. t. – visai naudingos.

Nesupraskite neteisingai, esu didelis standartinio ir švaraus „Android“ fanas, bet tokie pakeitimai, kokius padarė „Huawei“, man nei kiek netrukdo, o kartais ir praverčia. Na, tik „Nova Launcher“ įsirašiau, nes neturėti programėlių meniu man nelabai patinka. Labai džiugu, jog visi gamintojai, taip pat ir „Huawei“, eina ne funkcijų kiekio, bet jų kokybės link.

Sparta – ne problema

Kaip jau minėjau, „Huawei P9“ su 8 branduolių pačių „Huawei“ gamybos „Kirin 955“ procesoriumi ir 3GB RAM (testavau 32GB vidinės atminties turintį modelį) atlikdamas įprastas operacijas nei kiek nestrigo. Jokių nesklandumų nepatyriau ir žaisdamas netgi grafiškai intensyviausius žaidimus – „Asphalt 8“ ar „Modern Combat“. Visgi išbandyti spartą sintetiniuose testuose negalėjau – kažkodėl telefonas man parodydavo klaidą, vos tik bandydavau atsisiųsti „AnTuTu“ ar „GeekBench“. Visgi, neabejoju, jog tai tik mano modelio bėda, o ir abejoti „P9“ sparta nevertėtų – žinau, jog nuo rinkos lyderių šis telefonas atsilieka minimaliai.

Dvi kameros geriau už vieną?

„Huawei P9“ gali pasigirti tuo, kad turi dvi 12MP kameras su f/2.2 apertūra ir „Leica“ optika. Viena kamera – įprasta, spalvota, o antroji – nespalvota, skirta tam, kad kadruose būtų išgauta daugiau šviesos ir detalių arba tam, kad naudotojai galėtų fiksuoti nespalvotus kadrus be jokių papildomų efektų. Deja, bet „P9“ kamera neturi optinės vaizdo stabilizacijos, dėl to išsyk gerą kadrą padaryti kartais nepavykdavo.

Ko gero, OIS nebuvimas ir yra pagrindinis šios kameros (šių kamerų?) trūkumas, kadangi kitais aspektais „P9“ labai nedaug atsilieka nuo rinkos lyderių „Samsung Galaxy S7“ ir „LG G5“. Į kadrus patenka pakankamai šviesos, nuotraukos yra ryškios, raiškios, detalumo joms nestinga. Tamsoje nuotraukos, jeigu sugebate visiškai nejudinti rankų, irgi pavyksta neblogos, nors ir atsilieka nuo „S7“ ar „G5“.

Kalbant apie monochromine kamerą, ją naudojau stebėtinai dažnai ir labai patiko – veikia žymiai geriau, negu koks „Instagram“ efektas, o kokiose senoviškai atrodančiose vietose ši kokybiška monochrominė kamera tinka net labai. Viso dydžio mano darytas nuotraukas (tiek įprastos, tiek monochrominės kameros) rasite čia.

Priekinė 8 megapikselių kamera džiugins asmenukių mėgėjus, nors ji kartais sunkokai susitvarko su baltos spalvos balansu, o kaskart įsijungiantis „gražaus veido“ efektas labai erzina.

Baterija gali atitarnauti dieną ar net dvi

„Huawei P9“ turi neypatingai didelę 3 000 mAh bateriją. Paprastai ją iškraudavau per dieną, o kartais per dvi – rezultatas nenustebins nei vieno išmaniojo telefono naudotojo nei iš blogosios, nei iš gerosios pusės. Įjungto ekrano laikas įprastai siekdavo 4-5 valandas, todėl faktas, kad bent jau iki dienos galo telefonu naudotis galėsite.

„Huawei P9“ – telefonas, kuriuo norisi naudotis

Kai kurie telefonai sukuria kažkokį emocinį ryšį, o kai kurie ne. Ir kartais tokius dalykus gan sunku paaiškinti. Su „Huawei P9“ tą ryšį atradau – galbūt dėl gero dizaino, gal dėl stabilaus veikimo, o gal man taip patiko naudotis sparčiai veikiančia ir kokybiška kamera. Pasakyti sunku. Bet „Huawei P9“ tikrai „pilnas paketas“, kuris patenkintų visų poreikius, kadangi šis telefonas neturi kažkokių labai didelių trūkumų. „Huawei P9“ tiesiog norisi naudotis, nes tai yra stebėtinai geras telefonas.

Lietuvoje „Huawei P9“ kainuoja apie 550€.

blog.murinas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(122)
(60)
(62)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: