„iPhone“ naudotojai ir vėl gali nukentėti - aptikta paprasta žinutė, kuri rimtai trikdo šiuos telefonus (Video)  ()

Trijų niekuo neišsiskiriančių simbolių – vėliavos jaustuko, nulio ir vaivorykštės jaustuko – žinutė gali „užlaužti“ daugelį „iPhone“ telefonų. Kol „Apple“ krapštosi, šia spraga jau naudojasi piktavaliai ir pokštautojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė pranešimų, kad dėl minėtų trijų simbolių žinutės „Apple“ telefonai užstringa ir gali priverstinai persikrauti. Teigiama, kad ši spraga nekelia pavojaus naujausią, „iOS 10.2“, operacinės sistemos versiją turintiems telefonams, tačiau gali užblokuoti ankstesnių „iOS“ versijų naudotojų telefonus.

Tiesa, šioje žinutėje yra dar vienas nematomas simbolis, vadinamasis variacijos atrinkėjas (angl. variation selector), kuris taip pat nukopijuojamas į siunčiamą pranešimą. Tokiai žinutei pasiekus „iPhone“ telefoną jis kelias minutes tampa nenaudojamas – nereaguoja nei į ekrano palietimus, nei į mygtukų paspaudimus. Po to jis gali tiesiog atstrigti arba persikrauti. Tai nutinka net žinutės neatidarius.

Teigiama, kad telefonas „pakimba“ dėl to, jog įrenginys bando sujungti vėliavos ir vaivorykštės jaustukus į vieną, vaivorykštės vėliavą, tačiau tai padaryti trukdo tarp jų esantis nulis. Ši konkreti problema nėra aktuali naujausios „iOS 10.2“ versijos naudotojams, tiesa, pasinaudojant šia spraga sukurtas būdas „užlaužti“ ir ją turinčius telefonus.

Tai atliekama vartotojams siunčiant kontaktą, kuriame tūkstančius kartų nukopijuota minėtoji žinutė. Gavus šį kontaktą, naujausią „iOS“ versiją turintis „iPhone“ kelioms minutėms užstringa ir vėliau gali persikrauti. Tokiomis žinutėmis atakuojamiems vartotojams patariama užblokuoti jų siuntėjus.  Panašių atvejų jau buvo anksčiau.

2015 metais nustatyta, kad telefonus „iPhone“ nulaužia SMS žinutė su anglų, arabų ir kinų kalbų simboliais. Pernai vartotojams nerimą kėlė „datos keitimo“ spraga – telefone nustačius 1970 metų sausio 1-osios datą jis „užlūždavo“. O lapkritį internete pasirodė vaizdo įrašas, kurį atidarius „Apple“ telefonų darbas sulėtėdavo ir galiausiai jie apskritai užstrigdavo.

„iPhone“ telefonus trikdanti žinutė video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()