„MWC 2017“: ekonominės klasės išmanieji, kokių dar neteko matyti - 6050 mAh talpos baterija ir tik 7.9 mm korpuso storis  ()

Bene svarbiausias metų įvykis mobiliųjų įrenginių rinkoje – kasmetinė saulėtoje Ispanijoje, Barselonos mieste vykstanti mobiliųjų įrenginių paroda „MWC 2017“. Kaip ir kiekvienais metais, daugybė pasaulio gamintojų užplūdo šią parodą su naujausiais produktais, kurie ir formuos ateinančias madas išmaniųjų įrenginių segmente. Jau rašėme daug naujienų iš šios parodos, tačiau tikrai ne apie viską.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors daugiausia dėmesio, kaip įprasta sulaukia tokios didžiosios kompanijos kaip „Samsung“, „LG“ ar „Sony“, bet šalia jų yra daugybė kitų, ne ką mažiau įdomių kompanijų ir produktų.

Ir čia ypatingai ryškiai šviečia Kinijos gamintojai – jie turi sukaupę daugybę patirties gamindami produktus pagal trečiųjų šalių užsakymus, tad dabar suka galvą, kaip geriausiu būdu šią patirtį perkelti į savo įrenginius, jog jie būtų ne tik kokybiški, bet svarbiausia, pigesni už didžiųjų gamintojų analogiškus produktus.

Dera pripažinti, jog kartais kinams šauna tikrai genealios idėjos už itin simpatišką kainą. Viena iš tokių kompanijų, turinčių daugybę paprastų, bet genealių idėjų yra „Vernee“.

„MWC 2017“ parodoje ji pristatė labai įdomius išmaniųjų telefonų modelius, iš kurių du - „Thor E“ ir „Thor PLUS“ sulaukė ypatingai daug dėmesio iš lankytojų pusės.

Nei „Thor E“, nei „Thor PLUS“ nesivaržys su galingiausias modeliais pagal spartą ir negalės pasigirti itin įspūdingais techniniais parametrais, bet turi tai, ko galėtų pavydėti kiekvienas išmanusis: fantastiškos talpos baterijas, kurios sutalpintos į labai simpatiškos išvaizdos korpusus.  

Štai „Thor E“ turės net 5020 mAh talpos bateriją, o telefono korpuso storis tebus 8.2 mm. Jo broliukas „Thor PLUS“ turės dar didesnę – 6050 mAh talpos bateriją, o storis bus dar mažesnis – tik 7.9 mm. Tiesa, „Thor E“  yra mažesnis telefonas – jo ekrano įstrižainė siekia 5.0“, todėl talpinant didelę bateriją teko šiek tiek jį pastorinti, o štai  „Thor PLUS“ turi 5.5“ įstrižainę, tad gali būti plonesnis.

Nežiūrint to, sutalpinti milžiniškos talpos baterijas į tokį ploną korpusą – iššūkis didelis. Kaip „Vernee“ tai padarė, lieka neaišku, tačiau panašu, kad tai bus vieni ploniausių telefonų rinkoje su tokios talpos baterijomis.

Ir negana to, kaip ir visi naujausi flagmanai, „Thor PLUS“ ir „Thor E“ turės naujausią operacinę sistemą „Android 7.0“. Jeigu šių telefonų kaina bus įprastinė Kinijos standartais, jų sėkme galima neabejoti.

Kas liečia kitas išmaniųjų telefonų charakteristikas, kol kas jos nėra išsamios, bet dalį gamintojas jau paviešino – tai kas oficialiai žinoma, galite peržiūrėti šioje lentelėje:

Parametras

„Thor E“

„Thor PLUS“

CPU šeima

MT6737

MT6753

Ekranas

5.0“ įstrižainė, HD raiška

5.5“ įstrižainė, HD raiška

RAM

2 GB

3 GB

ROM

16 GB

16 GB

Akumuliatorius

5020 mAh

6020 mAh

Galinė kamera

8.0 Mpx

13.0 Mpx

Korpuso storis

8.2 mm

7.9 mm

OS

Android 7.0

Android 7.0

 
Kada pasirodys prekyboje ir kiek kainuos naujieji modeliai neaišku, bet apie tai dar būtinai parašysime. Ar jie pateks į Lietuvos parduotuves nėra aišku, tačiau neabejotinai bus galima įsigyti Kinijos turgelyje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()