5 svarbiausios „Huawei Mate 20 Pro“ technologijos, kurios sudrebino išmaniųjų telefonų rinką ir kurių norės visi gamintojai  (2)

Šiuo metu didžiausias kalbas išmaniųjų telefonų rinkoje kursto „Huawei Mate 20 Pro“, kurio prekybos pradžia – lapkričio 1 d. Naujasis telefonas kainuoja 999 Eur, galima rinktis iš trijų spalvų: juodos, vidurnakčio mėlynos („Midnight Blue“) ir saulėlydžio („Twilight“). O tam, kad visą svarbiausią informaciją apie šį telefoną rastumėte vienoje vietoje, į pagalbą atskuba „Bitės Profai“ ir pateikia 5 dalykus, dėl kurių apie naująjį „Huawei“ telefoną kalbėsime dar ilgai, rašoma pranešime.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-23 5 svarbiausios „Huawei Mate 20 Pro“ technologijos, kurios sudrebino išmaniųjų telefonų rinką ir kurių norės visi gamintojai  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kadaise – netgi visai neseniai – naujo išmaniojo telefono laukdavome ištisus metus, o iki tol nesunkiai susirinkdavome visus gandus bei oficialią informaciją ir karščiausių telefono metu jau žinodavome esminius dalykus. Bet pastaruoju metu nauji flagmanai startuoja bene kas mėnesį, todėl spėti tinkamai pasiruošti tokiam startui – sunku.

Kita vertus, tokį telefoną kaip „Huawei Mate 20 Pro“ geriau vieną kartą palaikyti rankose ir išbandyti pačiam, negu šimtą kartų apie jį išgirsti. Netikite? Kviečiu įsitikinti patiems“, – sako Karolis Špiliauskas ir išskiria 5 esminius dalykus, dėl kurių kalbos apie naująjį „Huawei“ flagmaną netils dar ilgai.

1. Pirmasis „Android“ išmanusis telefonas su TOKIU procesoriumi

„Naujasis „Huawei Mate 20 Pro“ gali pakirsti kojas vos jį įsijungus, mat tai – pirmasis „Android“ telefonas, kurio procesorius sukurtas su 7nm technologija. O jei paprasčiau, tai toks procesorius greičiau ir efektyviau paskirsto baterijos resursus nei bet kuris kitas telefonas.

Be to, šis „Huawei“ flagmanas savyje talpina dvigubą neuroninį procesorių, o tai leidžia telefonui dar išmaniau išnaudoti dirbtinį intelektą. Pavyzdžiui, telefonas pats identifikuoja, kurias programėles telefono savininkas naudoja dažniau ir automatiškai pasirūpina, kad jos atsidarytų bei veiktų dar greičiau“, – pažymi K. Špiliauskas.

2. Didžiausia baterija ir inovatyvus įkrovimas

Kitas nustebti priversiantis dalykas, K. Špiliausko teigimu, yra naujojo „Huawei“ baterija bei visi jos įkrovimo būdai, kurie atitiks net pačių išrankiausių telefonų naudotojų poreikius.

„Telefonas „Huawei Mate 20 Pro“ kėsinasi tapti telefonu, kurio baterija – geriausiai ir ilgiausiai tarnautų net aktyviai naudojantis. Kodėl? Panašu, kad žinoma kompanija apjungė vieną didžiausių šiuo metu rinkoje baterijų, kuri yra net 4200 mAh talpos, su dirbtiniu intelektu, geriau paskirstančiu baterijos resursus.

Taip pat stebina ir šio telefono įkrovimas: „Huawei SuperCharge“ leis laidu įkrauti šį telefoną rekordišku greičiu, o neturint laido po ranka – pasinaudoti belaidžiu įkrovimu. Bet labiausiai stebina tai, kad, prireikus, šis telefonas galės pats tapti išorine baterija ir belaidžiu ryšiu nuo jo bus galima įkrauti kitus įrenginius, pavyzdžiui, išsikrovusius telefonus, net jei jie yra kito gamintojo“, – sako K. Špiliauskas.

3. Naujas fotografavimo karalius

Nors daugelis šiuo metu geriausiai fotografuojančio telefono titulą skiria telefonui „Huawei P20 Pro“, K. Špiliauskas pastebi, kad naujasis „Huawei Mate 20 Pro“ turėtų nesunkiai iš savo pirmtako perimti šį titulą: „Specialiai naujajam „Huawei“ telefonui kurta triguba kamera yra bendradarbiavimo su legendine Vokietijos kompanija „Leica“ vaisius. Ką tai suteikė telefonui? Toli gražu ne vieną pranašumą: naujasis „Huawei“ puikiai fotografuoja tamsoje, leidžia 5 kartus priartinti kadrą neprarandant kokybės, o dirbtinis intelektas atpažįsta tai, ką fotografuojate ir automatiškai parenka reikiamus nustatymus ar pakoreguoja spalvas pagal kontekstą. Taip kiekviena nuotrauka atrodo lyg „iškepta“ socialiniam tinklui „Instagram“, o telefono savininkui nebereikia rinktis tarp daugybės filtrų.

Be to, „Huawei Mate 20 Pro“ kamera atpažįsta judančius objektus ir gali nuolat juos sekti bei neprarasti fokuso, o vienas iš trijų objektyvų yra itin plataus matymo, o tai tarp naujausių telefonų vis dar yra reta prabanga.“

4. Piršto atspaudo ir veido atpažinimas primena fantastinius filmus

Kaip išskiria K. Špiliauskas, kitas reikšmingas naujojo „Huawei“ aspektas yra jo ekranas bei tai, ką šis ekranas sugeba: „Visų pirma, „Huawei Mate 20 Pro“ pasižymi itin ryškiu, kontrastingu ir aukštos raiškos ekranu, kuris, dermėje su galingais stereogarsiakalbiais su „Dolby Atmos“ erdvinio garso sistema leis mėgautis filmais, žaidimais ar kitokiomis pramogomis. Bet tuo pat metu tai yra pirmasis didžiųjų gamintojų pristatytas išmanusis telefonas, kuris turi piršto atspaudų jutiklį įmontuotą tiesiog ekrane.

Pavyzdžiui, paliečiate ekrane tam tikrą vietą ir telefonas atsirakina. Įspūdingas ir šio telefono veido atpažinimas: tam, kad atpažintų savo naudotoją, telefonas susidaro jo veido 3D modelį, todėl greičiau ir tiksliau atpažįstą savininką bei veikia netgi tamsoje.“

5. Pirmasis telefonas, galintis virsti belaidžiu asmeniniu kompiuteriu

K. Špiliausko teigimu, jei visada norėjosi sužinoti, kada telefonas pagaliau galės transformuotis į pilnavertį asmeninį kompiuterį, tai atsakymas – dabar.

„Naujasis „Huawei“ yra pirmasis išmanusis telefonas prie kurio galima belaidžiu būdu prijungti monitorių, taip pat – pelę bei klaviatūrą, ir naudotis išmaniuoju lyg įrastu kompiuteriu. Be to, šis išmanusis telefonas palaiko nano atminties korteles, kurios vadinasi NM atminties kortelėms. Jos yra dar mažesnės už „microSD“ kortelių formatą. NM kortelių palaikymas džiugina ir tuo, kad iš jų ypač greitai nuskaitomi arba įrašomi duomens, todėl galima, pavyzdžiui, filmuoti vaizdo įrašą tiesiai į kortelę net 4K raiška.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: