„nVidia“ pristatė „Tegra 4” lustą, savo įstabią „Android“ žaidimų kompiuterio viziją  (9)

Paroda „CES 2013” atkeliavo, o kompanija „nVidia“ pristatė savo naujoves. Scenoje, be jokios abejonės, kalbėjo kompanijos prezidentas Jen-Hsunas Huangas, tačiau nors mes numatėme „Tegra 4” lusto pasirodymo, „Android“ žaidimų kompiuterio vizija buvo kažkas netikėto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau apie viską iš pradžių. Visų pirmiausia „nVidia“ savąjį lustą „Tegra 4” vadina greičiausiu pasaulyje. Jo pagrindas yra keturi ARM architektūros „Cortex-A15“ branduoliai, tačiau apie dažnius kalbėta nebuvo. Bet kokiu atveju, pastebimai atnaujintas grafinis branduolys, kuris jau turi net 72 grafinius vienetus ir yra apie šešis kartus spartesnis, nei „Tegra 3” esantis. Visiška naujiena buvo projektas vardu „Shield“, kas reiškia „nVidia“ „Android“ žaidimų kompiuterio viziją. Kompanija demonstravo veikiantį prototipą, jį varė naujasis „Tegra 4” lustas, jis turėjo 5 colių įstrižainės, 1280x720 taškų raiškos ekraną, ir valdymui skirtus mygtukus. Žaisti su „nVidia Shield“ dėl jame esančios 38Wh baterijos galima apie 8-10 valandų, o žiūrėti vaizdo įrašus - net 24 valandas. Šis žaidimų kompiuteris turi, pasak „nVidia“, gerą garso sistemą, o taip pat ir HDMI bei USB jungtis, tad jo galimybės gali būti praplėstos gana lengvai. Kaip atrodo „Shield“, galite pažiūrėti apačioje, tačiau šis žaidimų įrenginys turi dar vieną labai įdomia savybę. Su juo ne tik galima žaisti visus „Google Android“ operacinei sistemai pritaikytus žaidimus, bet ir jūsų „Valve Steam“ kliente esančius įprastus žaidimus.

Kaip tai veikia? Viskas pagrįsta sparčiuoju „Wi-Fi“ ryšiu, tačiau jums visgi reikės kompiuterio, kuris apdorotų žaidimus. Vizija - tokia: jūs atsisėdate ant sofos, pasiimate į rankas „nVidia Shield“, savo asmeniniame kompiuteryje pasileidžiate žaidimą, bet jį žaidžiate „Shield“.

„nVidia Shield“ žaidimų kompiuteris išties yra labai įdomus įrenginys, tačiau kompanija nenurodė nei jo kainos, nei pasirodymo datos. Visgi žvelgiant į tai, ką jis gali atnešti į žaidėjo pasaulį, pridedant spartųjį „Tegra 4” procesorių, jis turėtų susilaukti nemenkos sėkmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(0)
(0)

Komentarai (9)