Kinijos turgelio stebuklai: geriausi pasiūlymai iš „Xiaomi“ – išmanusis kraujo spaudimo matuoklis, nuo plaučių vėžio apsaugantis buitinis oro filtras ir išmaniosios svarstyklės sekantiems savo svorį (Video)  (1)

Kinijos elektroninėse parduotuvėse galima atrasti daugybę nežinomų gamintojų produkcijos. Vis dėlto būtent ten pat galima pasinaudoti ir tokiais pasiūlymais, kurių nerasime nei Europoje, nei Amerikoje net ir tada, jeigu atitinkamas gamintojas savo produkciją platina visame pasaulyje. Pavyzdžiui, bendrovė „Xiaomi“ garsėja išmaniaisiais telefonais, tačiau savo kitas šiuolaikinius standartus atitinkančias prekes kol kas pardavinėja tik vietinėje Kinijos rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokias tendencijas patvirtina ir šią savaitę Kinijos elektroninės parduotuvės „Gearbest“ surengtas išpardavimas „Xiaomi Home Tech“. Jame surasite daugybę įvairių „Xiaomi“ prekių su nuolaidomis, o kai kurias įdomesnes atrinkome ir mes.

„Xiaomi“ kraujo spaudimo matuoklis

Skaitytojai, kurie yra priversti sekti savo kraujo spaudimą, šią savaitę greičiausiai susidomės unikaliu 25 eurus kainuojančiu išmaniuoju kraujo spaudimo matuokliu „Xiaomi iHealth Smart“.

Šiuo atveju „Xiaomi iHealth Smart“ yra ypatingas tuo, nes kraujo spaudimo duomenų apdorojimui ir saugojimui pasitelkia išmanųjį telefoną. Kitaip sakant, „Xiaomi iHealth Smart“ kiekvieno matavimo metu užfiksuoti parodymai (spaudimas, širdies ritmas, matavimo laikas ir t.t.) yra kaupiami išmaniojo telefono taikomojoje programoje.

Be to, reikia pabrėžti dar ir tai, kad šiuos surinktus matavimo duomenis taikomoji programa vėliau papildomai apdoroja bei paruošia specialias vidutinių reikšmių ataskaitas ir grafines priklausomybes. Įdomu, kad tokias paruoštas ataskaitas galima ne tik kaupti išmaniojo telefono atmintyje, bet taip pat ir tiesiog keliais paspaudimais el. paštu persiųsti savo šeimos nariams ar daktarui.

Oro filtras „Xiaomi Mi Air Purifier 2“

Kiekvienam pirkėjui, kuris rūpinasi nepriekaištinga namų švara, šią savaitę rekomenduojame pasidomėti antrosios kartos 111 eurų (nuolaidos kodas – GBMiAirP) kainuojančiu oro valymo įrenginiu „Xiaomi Mi Air Purifier 2“.

„Xiaomi Mi Air Purifier 2“ yra pasyvinio valymo filtras, nejonizuojantis oro ir negaminantis ozono, tad yra visiškai saugus naudojimui namuose. Kambario oras prapučiamas pro aukštos kokybės HEPA filtrą su trijų sluoksnių aktyvios anglies membrana. Gamintojas deklaruoja, jog toks filtras orą išvalo nuo visų dalelių iki 2.5 μm diametro dydžio. 

Kada prireikia tokio filtro namuose? Pirmiausia, tada, kai gyvenate dideliuose miestuose arba bet kur, kur netoli yra oro taršos objektų. Kuomet ore padaugėja kietųjų dalelių, gyventojai paprastai yra įspėjami ilgai nebūti lauke ir vengti gilaus kvėpavimo, nes tokios dalelės patenka į plaučius ir kaip nekartą yra ištirta, skatina plaučio vėžį ir kitas ligas. Be to, smulkios kietosios dalelės, kurių diametras siekia 2.5 μm ir dar mažiau, gali netgi prasikverbti tiesiai į kraujotaką. 

Kietosios dalelės į orą išsiskiria natūraliai iš ugnikalnių, dykumų, miškų ir žolės gaisrų, augalijos ir jūros purslų. Žmogaus veikla, pvz., iškastinio kuro deginimas vidaus degimo varikliuose, kuro deginimas elektrinėse, įvairūs pramonės procesai, generuoja didžiulius kietųjų dalelių kiekius

Kietosios dalelės daro neigiamą poveikį žmonių sveikatai - sukelia kvėpavimo takų ligas, didina riziką susirgti plaučių vėžiu. Tarptautinė vežio tyrimų agentūra (IARC) ir Pasaulinė sveikatos organizacija (WHO) priskiria kietąsias daleles pirmos grupės kancerogeninėms medžiagoms. Dėl to visame pasaulyje yra ribojamos emisijos iš įvairių taršos šaltinių (motorinių transporto priemonių, pramonės emisijos ir kt.) ir nustatomos ribinės kietųjų dalelių reikšmės. Kietosios dalelės yra pačios pavojingiausios iš visų oro teršalų, kadangi gali prasiskverbti giliai į plaučius ir patekti į kraują, kas gali sukelti DNR mutacijas, miokardo infarktą ir priešlaikinę mirtį. 2013 m. vykdyto ESCAPE projekto metu, kuriame dalyvavo 312 944 žmonės iš 9 Europos šalių, buvo atskleista, kad nėra saugaus užterštumo lygio kietosiomis dalelėmis ir net nežymus jų padidėjimas ženkliai didina tikimybę susirgti plaučių vėžiu. 

Deja, lauke išvengti kietųjų dalelių beveik negalime, todėl esant jų koncentracijos padidėjimui, rekomenduojama būti pastatuose. Tačiau pastatus reikia pravėdinti ir štai tuomet į patalpas taip pat patenka kietosios dalelės. O tai jau yra pavojinga sveikatai, nes patalpose praleidžiame ypatingai daug laiko - ne tik dirbame, bet ir miegame bei poilsiaujame. Vienintelė išeitis - patalpose esančio oro valymas. Šitą ypač gerai supranta kinai, pas kuriuos oro užterštumas yra didžiulis, tad tokie oro filtrai, kaip „Xiaomi Mi Air Purifier 2“ stovi dažnuose namuose. 

Gamintojas akcentuoja, kad šį oro valymo įrenginį galima valdyti išmaniojo telefono taikomąją programa ir taip pat nuolatos pabrėžia mažas „Xiaomi Mi Air Purifier 2“ energijos sąnaudas (4,8 W) bei minimalaus skleidžiamo triukšmo (31 dB) privalumus.

Čia svarbu pabrėžti, kad „Xiaomi Mi Air Purifier 2“ našumas standartiniu režimu siekia 330 kubinių metrų per valandą, o aktyviu režimu – 388 m³/h. Be to, šiuo atveju būtina atkreipti dėmesį ir į tai, kad šis oro valymo įrenginys yra pritaikytas veikti 27,2 – 46,6 kvadratinių metrų patalpose.

Išmaniosios svarstyklės „Xiaomi Mi Smart Scale“

Jeigu mėgstate sekti savo kūno svorio pokyčius, tai šią savaitę greičiausiai susidomėsite 37 eurus kainuojančiomis išmaniosiomis svarstyklėmis „Xiaomi Mi Smart Scale“.

Pirkėjai visame pasaulyje šias unikalias svarstykles greitai pamėgo todėl, nes jos išsiskiria 304L tipo nerūdijančio plieno elektrodais (didelis svorio matavimo tikslumas) ir taip pat leidžia kaupti kiekvieno matavimo duomenis išmaniojo telefono taikomojoje programoje.

Toks sprendimas ypatingas tuo, nes tiesiog pagal svorį leidžia išskaičiuoti dešimt papildomų žmogaus kūno parametrų (kūno masės indeksą, nutikimo lygį, raumenų masę ir t.t.), o tai padeda kur kas geriau suprasti kas kiekvieną dieną lemia atitinkamus kūno svorio pokyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai (1)