Vos 20€ kainuojančios išmaniosios apyrankės „NO.1 F1“ gamintojas teigia, kad ji kur kas geresnė net ir už „Xiaomi Mi Band 2“ - palyginkime, ar tikrai taip? (Video)  ()

„Xiaomi Mi Band 2“ yra bene populiariausia pigi išmanioji apyrankė rinkoje. Tačiau ne vienintelė. „NO.1 F1“ yra kito garsaus dėvimos elektronikos gamintojo kūrinys, kuris, teigiama, yra kur kas geresnis už „Xiaomi“ gaminį, tik dar pigesnis. Kuo pagrįsti tokie komentarai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas

Išmaniosios apyrankės dažniausiai yra labai panašios ir  „NO.1 F1“ bei „Xiaomi Mi Band 2“ nėra išimtis. Abi turi paprastus OLED ekranus ir termoplastiko apyrankes. Iš pirmo žvilgsnio nesunku pastebėti, kad „NO.1 F1“ yra šiek tiek didesnė - ši apyrankė turi 0,91 colių ekraną, o štai „Mi Band 2“ - 0,46 colių. „NO.1 F1“ ekranas taip pat gali būti liečiamas keliose vietose, o štai „Mi Band 2“ - tik ant pažymėto apskritimo.

Prie F1 apyrankės dydžio prisideda ir neįprastai didelė 230 mAh baterija (lyginant su 70 mAh elementu, naudojamu „Xiaomi Mi Band 2“). Todėl nieko keisto, kad „NO.1 F1“ sveria šiek tiek daugiau už „Mi Band 2“ - 30 gramų prieš 17. Tačiau tuo pačiu platesnė apyrankė ir standartinis užsegimas leidžia tolygiau paskirstyti svorį ir papildomų gramų jaustis neturėtų. Galiausiai, verta paminėti ir tai, kad abi apyrankės yra atsparios vandeniui ir dulkėms - „NO.1 F1“ atitinka IP68 standartą, o štai „Mi Band 2“ žymima IP67 žyma.

Funkcionalumas

Abiejų įrenginių baterijos gali būti įkrautos per 3 valandas, tačiau kai „Mi Band 2“ budėjimo režimu ištveria 20 dienų, didesnės „NO.1 F1“ baterijos pakanka net 100 dienų budėjimo. Funkcijos iš esmės nesiskiria.

Abi išmaniosios apyrankės skaičiuoja žingsnius, matuoja širdies ritmą, primena pajudėti, jei per ilgai sėdime, stebi miego ritmus, praneša apie į telefoną gautas žinutes ar skambučius. Šalia to „NO.1 F1“ taip pat veikia kaip nuotolinio valdymo pultas jūsų išmaniojo įrenginio kamerai. Tačiau didžiausias skirtumas yra ekranas.

Didesniame „NO.1 F1“ ekrane tiesiog visko daugiau telpa. Vienu metu matysite ir laikrodį (tik 24 valandų formatu - 12 valandų formatas nėra numatytas) , ir datą, ir savaitės dieną. Didesnis ekranas taip pat patogiau pateiks ir svarbiausius aktyvumo duomenis, tačiau iš esmės tą patį daro ir „Mi Band 2“, tik mažesniame ekrane.

Gali pasirodyti, kad visomis prasmėmis „NO.1 F1“ yra geresnė apyrankė, tačiau populiariosios „Mi Band 2“ nurašyti nereikėtų. Būtina paminėti ir tai, kad „Mi FIT“ programėlė, skirta „Mi Band 2“ apyrankei, yra kur kas geresnė už „X-RUN“, skirtą „NO.1 F1“. Tai atsispindi ir vartotojų vertinimuose, ir apžvalgose.

Be to, „Mi Band 2“ gamintojas pasirūpino, kad į šį kūrinį būtų sudėta kokybiška elektronika, o plonas dizainas būtų patogus dėvėti nuolat. Kažin ar norėsis kasnakt miegoti su pakankamai didele „NO.1 F1“ apyranke, o štai „Mi Band 2“ trukdyti neturėtų. „Xiaomi Mi Band 2“ dizainas, beje, buvo įvertintas „Red Dot“ apdovanojimu, o programinės įrangos pranašumo taip pat nereikėtų praleisti pro akis.

Kita vertus, kai kurie parametrai kalba patys už save ir NO.1 nevengia jais pasididžiuoti:

Galiausiai, „Xiaomi Mi Band 2“ savo pusėje turi ir didžiulį naudotojų palaikymą. Tai - viena populiariausių visų laikų išmaniųjų apyrankių pasaulyje. 

„Xiaomi Mi Band 2“ Gearbest.com portale turi surinkusi 4,92 žvaigždutes iš 5, daugybė kitų gamintojų kuria šiai apyrankei aksesuarus. Tuo tarpu „NO.1 F1“ tokio pasitikėjimo dar nėra užsitarnavusi - yra vertinama 4,78 žvaigždutėmis iš 5. Tai, aišku, taip pat yra neįtikėtinai puikus rezultatas, tačiau prieš perkant reikėtų įvertinti ir kainą.

„NO.1 F1“ kainuoja  €20,15. Tai puiki apyrankė tiems, kam norisi didesnio ekrano, didelio laikrodžio ir labai ištvermingos baterijos. O populiarioji „Xiaomi Mi Band 2“ kainuoja  €23,74. Ši apyrankė labiau patiks minimalizmo mėgėjams, kuriems svarbus dėvimos elektronikos svoris ir per laiką užsitarnauta pirkėjų pagarba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()