Kam naudoti dideles ruletes ir žingsnių skaičiavimą, jei galima su nuolaida įsigyti štai tokį lazerinį atstumo matuoklį (Video)  (1)

Atstumą galima pamatuoti daugybe įrankių. Trumpiems atstumams tinka liniuotės, didesniems - ruletės. Tačiau ar įsivaizduojate, kokio ilgio ir svorio būtų 40 metrų ilgio matavimo juosta? O juk tą patį darbą gali atlikti lazerinis atstumo matuoklis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lazeriniai matuokliai atstumą matuoją į naudotojo pasirinktą paviršių pasiųsdami lazerio impulsą ir matuodami, per kiek laiko jis sugrįžta. Kadangi viskas vyksta šviesos greičiu, skirtumas tarp impulso pasiuntimo ir sugrįžimo yra labai mažas, todėl kuo mažesnis matuojamas atstumas, tuo gali būti didesnė matavimo paklaida.

Tačiau didelių atstumų atveju tai tampa nereikšmingu dalyku ir bet kuriuo atveju dažniausiai pamatuos tiksliau, nei 40 metrų matavimo juosta, kuri tiksliai didelių atstumų nematuoja, nes paviršius, ant kurios ji gula, retai kada būna labai lygus. 40 metrų ir yra tas maksimalus atstumas, kurį gali išmatuoti „KXL - E40“.

„KXL - E40“ - tai biudžetinis lazerinis atstumo matuoklis, itin gerai vertinamas pirkėjų. Tiesiog jo kainos ir kokybės santykjis yra labai geras. Nedidelė jo kaina neturėtų atbaidyti, nes tai yra tvirtas ir geras įrenginys. Jis sveria vos 70 gramų - ar įsivaizduojate, kiek sveria 40 metrų ilgio matavimo juosta?

„KXL - E40“ turi paprastą nespalvotą ekraną, kuriame pamatysite, išsaugotų matavimų istoriją ir, aišku, matuojamą reikšmę. 

„KXL - E40“ naudoja dvi įprastas AAA standarto baterijas. Jų turėtų pakakti pakankamai ilgam laikui, nes lazerio impulsas įprastai būna labai trumpas, o ir didžioji ekrano dalis yra juoda. Beje, „KXL - E40“ leidžia išsaugoti net 99 matavimus - to daugiau nei pakanka vienam jūsų projektui.

Tikriausiai jau manote, kad lazeriniai matuokliai tiesiog nepateikia tokių patikimų duomenų. Iš tikrųjų, jie veikia net labai gerai, tik visada reikia atminti, kad kaip ir visi matavimai, turi savo paklaidas. 

Tiesa, reikia žinoti, kad paviršius, į kurį nutaikote lazerio spindulį, turėtų būti matinis, plokščias. Visiškai netinka stikliniai ir atspindintys paviršiai (poliruotas metalas ar veidrodžiai).

Be to, lazeriniai atstumo matuokliai geriau veikia prieblandoje ar debesuotą dieną - ryškios saulės šviesos jie nemėgsta, nors ir dirbti vien tik naktį nereikalaujama.

„KXL - E40“ verta išbandyti ir paeksperimentuoti. Jau vien todėl, kad jis nėra labai brangus. Šiuo metu „KXL - E40“ lazerinis atstumo matuoklis siūlomas su nuolaida ir kainuoja  €14,16.

Kaip atrodo „KXL - E40“ naudojimas?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(8)
(4)

Komentarai (1)