Įrankis, be kurio turėtų būti baugu važiuoti iš namų: tvirtas kryžminis veržliaraktis su sulankstoma konstrukcija, specialiomis sustiprinančiomis movomis ir chromo vanadžio plienu (Specifikacijos, Video)  (38)

Kryžminis veržliaraktis - automobiliams sukurtas įrankis, ypač praverčiantis keičiant ratus. Šis turi 17, 19, 21 ir 23 mm galvutes ir yra pagamintas iš kieto ir dėvėjimuisi atsparaus chromo vanadžio plieno. Didelis privalumas ir tai, kad jis pasižymi sulankstoma konstrukcija - nulenkus dvi veržliarakčio puses jo plotis sumažėja iki 8 cm.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Tipas: sulankstomas kryžminis veržliaraktis 
  • Paskirtis: automobilių ratų varžtų atsukimas.
  • Medžiaga: chromo vanadžio plienas
  • Veržliarakčių dydžiai: 17, 19, 21 ir 23 mm.
  • Išmatavimai ir svoris: 35,70 x 8,00 x 2,00 cm, 1,3 kg.

Kaina

  • Gearbest - €22,72.
  • 13 % nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Lietuvoje tokio tipo sulankstomi raktai labai reti, tikėtina, jog nerasite iš viso

Jei norite būti pasiruošę visiems gyvenimo atvejams, ekspertai rekomenduoja automobilyje turėti keletą svarbiausių daiktų. Tai, žinoma, yra privalomas gesintuvas, vaistinėlė, šviesą atspindinti liemenė. Taip pat reikėtų turėti įrankių, skirtų susitvarkyti su padangomis. Geriausia turėti atsarginį ratą, jei norite būti itin gerai pasiruošę – ir kompresorių ar net padangų remonto rinkinį. Tačiau negalima pamiršti ir įrankio, be kurio padangomis pasirūpinti nepavyks – kryžminio veržliarakčio.

Kryžminiai veržliarakčiai yra geri tuo, kad tai – keturi įrankiai viename. Pavyzdžiui, šis veržliaraktis turi 17, 19, 21 ir 23 mm galvutes. Taigi, juo galėsite atsukti daugelio automobilių ratų veržles, o ir kitos galvutės gali praversti tvarkantis su kitomis situacijomis, pavyzdžiui, užsiimant variklio remontu.

Kryžminiai veržliarakčiai yra patogūs naudoti ir suteikia gerą atsvarą įveikti užsispyrusiems varžtams ir veržlėms, nes yra pakankamai ilgi ir labai tvirti.

Tiesa, šis veržliaraktis yra geras ir tuo, kad, nors ir yra 35,7 cm ilgio, gali būti sulankstytas, kad būtų kompaktiškesnis. Taip jis lengviau tilps automobilio bagažinėje ar nedideliame įrankių komplekte. Šis įrankis sveria vos daugiau nei 1,3 kg.

Aišku, geras veržliaraktis turi būti tvirtas. Sulankstomi įrankiai jau vien dėl savo konstrukcijos negali būti tokie tvirti kaip vientisi – vietos, kuriose įrengtos ašys sulankstymui, yra silpnesnės, todėl gamintojas pasirūpino dviem specialiomis movomis, kurios užmaunamos ant ištiesto rakto sulankstymo vietos. 

Tokiu būdu raktas fiksuojamas labai tvirtai ir sulaužyti šį įrankį naudojant jį pagal paskirtį nepavyks.

Dar daugiau – jis yra pagamintas iš tvirto chromo vanadžio plieno. Tai – lydinys, iš kurio dažnai gaminami įvairūs įrankiai. Chromas ir vanadis plienui suteikia kietumo ir atsparumo dėvėjimuisi.

Taigi, tai – paprastas, tačiau kartu ir labai reikalingas įrankis, kuris turėtų būti kiekviename automobilyje. Didžiausi šio įrankio privalumai – sulankstoma konstrukcija, chromo vanadžio plienas, populiarių dydžių galvutės ir gera kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(10)
(-8)

Komentarai (38)