„Už tokią kainą, tai yra tikra bomba - aš tikrai niekaip nesuprantu, kaip jiems pavyko sukurti tokias geras ausines už tokią mažą kainą“ (Belaidžių ausinių „Redmi AirDots“ apžvalga, Video)  ()

„O, žmogau, už centus radau nuostabų daiktą. Mane dabar tiesiog užvaldė emocijos, bet kitaip negaliu. Prieš mėnesį Xiaomi pristatė belaides ausines Redmi AirDots ir žiūrėdamas jų prezentaciją pagalvojau – pagamino kažkokį šlamštą, juk negali geros belaidės ausinės tiek kainuoti. Ar gali? Aš Redmi AirDots vis tiek nusprendžiau išbandyti ir kad jas gerai įvertinčiau, panaudojau visą savo belaidžių ausinių kolekciją (7 skirtingus modelius). Bet apie viską iš eilės.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors apžvalgininkas ir negali atsidžiaugti šiomis belaidėmis „Redmi AirDots“ ausinėmis, bet yra ir akivaizdžių minusiukų.

Dėkliukas plastikinis ir jis tikrai nepalaiko belaidžio įkrovimo, kaip kad kitų gamintojų brangios belaidės ausinės. Tačiau tuo pačiu pasižymi daugybė kitų ausinių. 

„Tiesą pasakius daugelio gamintojų belaidžių ausinių dėkliukai yra plastikiniai bei visiškai paprasti. Net ir tų pačių Galaxy Buds, kurios kainuoja apie 170 JAV dolerių (Lietuvoje jos kainuoja apie 130 eurų aut. past.), dėkliukas yra prastas.“

„Redmi AirDots“ ausinių dėkliukas turi magnetukus, tad viduje įdėtos ausinės laikosi tvirtai ir neiškrenta lauk (1:39 min.).

Dėkliukas turi microUSB jungtį, per kurią ir yra įkraunamas. Jo baterija yra 300 mAh talpos, o kiekvienos ausinės po 40 mAh.

„Tačiau pats įdomiausias dalykas, kad šios ausinės turi mechaninį valdymo mygtuką. Daugelis tokio tipo ausinių reaguoja į prisilietimus, o Redmi AirDots turi fizinį mygtuką.

Kas geriau, galima ginčytis ilgai, bet man labiau patinka fizinis mygtukas. Tos į prisilietimus reaguojančios ausinės ne itin patinka, nes atrodo jas palietei du kartus ir davei vieną komandą, o sureaguoja taip, tarsi būtų paliestos vieną kartą.“

Pats „Redmi AirDots“ ausinių valdymas yra lygiai toks pats, kaip ir „Xiaomi AirDots“: 1 paspaudimas – paleidžia muziką ir sustabdo; 2 paspaudimai – iškviečiamas balso asistentas; ir taip toliau. „Viskas ganėtinai paprasta ir aišku.“

Kaip gi pirmą kartą prijungti ausines?

Apžvalgininkas teigia, kad viskas gana paprasta. Tereikia iš dėkliuko išimti abi ausines, vienu metu nuspausti mygtukus ir juos taip palaikyti 3 sekundes. Tada nukeliauti į išmaniojo telefono „Bluetooth“ parametrus ir pridėti šias ausines.

„Ir viskas. Daugiau nieko daryti nereikia. Kiekvieną kitą kartą kai tik iš dėkliuko išimsite ausines, jos automatiškai bus susiejamos su jūsų telefonu.“

O kokia garso kokybė?

„Visą tai ką iki šiol sakiau yra svarbu, bet svarbiausia yra garsas ir čia Redmi AirDots mane iš tikrųjų nustebino.

Galvojau, kad maksimaliai ką jos galės pasiūlyti, tai kaip Meizu Pop ar tos pačios Xiaomi AirDots, bet toli gražu.

Redmi AirDots garso kokybė nepalyginamai geresnė ir aš niekaip nesuprantu, kaip jiems pavyko tai pasiekti. Kaip jie sugebėjo sukurti tokias ausines už tokią gerą kainą – to aš niekaip nesuprantu, bet Redmi tikrai pavyko.

Klausiausi įvairios muzikos: ir roko, ir to pačio gėdingo popso, ir klubinės muzikos, ir visais atvejais rezultatas buvo toks pats.

Meizu Pop ir Xiaomi AirDots ausinėse garsas buvo toks neryškus, su kažkokiu aidu. Nedideliu, bet jaučiamu.

Tuo tarpu Redmi AirDots ausinėse girdimi ir žemi, ir vidutiniai, ir aukšti tonai. Tai labai geros ausinės klausytis tiek lengvos, tiek ir sunkios muzikos.

Tokioje kainų kategorijoje Redmi AirDots yra išvis nuostabios ir žymiai geresnės už gerokai brangesnes Meizu Pop ir Xiaomi AirDots ausinės.

Žinoma, supraskite mane teisingai. Aš šiomis Redmi AirDots ausinėmis esu patenkintas dėl to, kad jos užtikrina žymiai geresnį garsą nei kitos panašios ir brangesnės ausinės. Norint tikrai įspūdingo garso, už belaides ausines teks išleisti daugiau nei 300 JAV dolerių.“

Verta paminėti, kad „Redmi AirDots“ ausines galima naudoti ir kaip laisvų rankų įrangą, kadangi jos turi mikrofoną, tačiau apžvalgininkas teigia, kad pastarojo kokybė yra prasta.

Ausinių baterijų energijos turi užtekti klausytis muzikos iki 4 valandų, o su papildomu dėkliuko įkrovimu – iki 12 valandų.

„Vertinant bendrai, man Redmi AirDots labai patiko. Už tokią kainą, tai yra tikra bomba.“

Kaina ir sąlygos

„Redmi AirDots“:

  • Cafago 22,79 eurus.
    • Taikomas specialus kuponas LT024.
    • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress - nuo 23 € ir priklauso nuo dėkliuko spalvos,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Gearbest25 €,
    • 1,88 € už siuntimą į Lietuvą.
    • 30% nuolaida

„Xiaomi AirDots“:

  • Aliexpress - 31,35 €,
    • 38 % nuolaida,
    • 0,93 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Gearbest - 36€,
    • 46 % nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Meizu POP TW50“:

  • Aliexpress - 49,95 €,
    • 28 % nuolaida,
    • 0,66 € už siuntimą į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(6)
(6)

Komentarai ()