2 kanalų, 2500W galios valdymo relė iš „Xiaomi“: namuose esančius įrenginius leidžia valdyti tiek bet kokiu fiziniu jungikliu, tiek išmaniąja programėle („Aqara Two-way Module“ apžvalga, Video, Nuolaidos kuponas)  (3)

Apžvalgininkas teigia, kad „Aqara Two-way Module yra dviejų kanalų galios valdymo rėlė, kuri gali būti naudojama drauge su įprastu, fiziniu jungikliu ir tuo pačiu leidžia išnaudoti išmaniųjų namų privalumus.“ Ir kaip visa tai veikia realiomis sąlygomis ir kokios tai duoda naudos? Apžvalgininkas pasidalina savo įspūdžiais apie šio įdomaus prietaiso galimybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotė yra tradicinės baltos spalvos, su minimaliu apipavidalinimu ir ant nugarėlės surašytomis pagrindinėmis techninėmis charakteristikomis.

„Aqara Two-way Module“ darbuojasi su Zigbee programėle, palaiko maksimalią 2500W galią ir 10A srovę, tinka 100-250V, 50Hz elektros tinklui, gali veikti nuo –10 iki +50 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.

„Aqara Two-way Module“ yra 4,93 x 4,6 x 2,4 cm dydžio, sveria 150 gramus ir turi išorinę anteną, kad sustiprintų signalą.

Taip pat pakuotėje yra ir naudojimosi instrukcija. Tiesa, ji yra kinų kalba, bet apžvalgininkas rekomenduoja jos neišmesti, kadangi būtent joje yra parodyti du būdai, kaip pajungti „Aqara Two-way Module“.

Pačios „Aqara Two-way Module“ viršuje yra suporavimo mygtukas, veiklos indikatorius, įspėjimas dėl maksimalios 2500W galios ir 8 varžtais pritvirtinami kontaktai. Pastarieji yra išdėlioti „Aqara Two-way Module“ šone.

Norint prijungti „Aqara Two-way Module, reikia paduoti elektros srovę, todėl prie N kontakto prijungiame nulinę liniją, o prie ketvirtojo kontakto (žiūrint iš kairės į dešinę aut. past.) IN, prijungiame fazinį laidą“.

Tada programėlėje Zigbee arba Mi Home, pastarąją ir naudoja apžvalgininkas, belieka susirasti „Aqara Two-way Module“ ir susieti ją su programėle. Tam būtina 5 sekundes nuspaudus palaikyti ant rėlės esantį mygtuką, pradės mirksėti šviesos indikatoriai ir po keleto sekundžių „Aqara Two-way Module“ bus pridėta prie Mi Home programėlės. Iškart galima atlikti pirmuosius konfigūravimo veiksmus: pakeisti pavadinimą ir kt.

Apžvalgininkas teigia, kad „Aqara Two-way Module“ turi netgi „savo papildinį, kuris praktiškai identiškas dviejų klavišų jungikliui su nuline linija. Pagrindiniame programėlės lange galime matyti tuo metu išnaudojamą galią, dienos ir mėnesio elektros sunaudojimo rodiklius. Programėlėje dar galima valdyti kanalų įjungimo, išjungimo ir persijungimo nustatymus ir kt.“

„Aqara Two-way Module“ testavimas

Apžvalgininkas pirmiausiai išbando paprastesnę ir išmaniesiems namams skirtą pajungimo schemą (5:25 min.).

Jis prie šios rėlės prijungė dvi lemputes ir pademonstruoja, kaip veikia pati sistema. Ją galima valdyti ant rėlės esančiu mygtuku ir su išmaniajame telefone esančia programėle „Mi Home“, nors pastaruoju atveju jaučiamas minimalus užlaikymas ir „tai priklauso nuo jūsų namuose esančio interneto greičio“ (5:27 min.).

Antruoju pajungimo atveju, prie „Aqara Two-way Module“ yra dar prijungiamas ir fizinis, dviejų mygtukų jungiklis (6:34 min.).

„Tokiu atveju sistema nepriklauso nuo interneto ir viskas vyksta momentaliai (6:45 min.). Žinoma, šiuo atveju yra patogu tai, kad jūsų namuose esančius įrenginius galima valdyti tiek su fiziniu jungikliu, tiek ir su išmaniąja programėle. Pastarojoje matyti įrenginio galia, sunaudojamos energijos kiekį, galima duomenis matyti ir pateiktus grafiškai.

Iš pirmo žvilgsnio ši rėlė gali atrodyti praktiškai kopija dviejų mygtukų jungiklio su nuline linija, tačiau Aqara Two-way Module koncepcija yra kiek kitokia.

Tad Aqara Two-way Module galima drauge naudoti su fiziniu jungikliu, tad tai yra toks lengvas pirmas žingsnis, pereinant prie išmaniųjų namų ekosistemos ir tuo pačiu išsaugant visas buvusias galimybes valdyti savo įrenginius tiesiog paspaudus fizinį mygtuką.

Šiuo metu Aqara Two-way Module dar nepalaiko Home Assistant, bet, manau, kad toks įdomus įrenginys greitoje ateityje palaikys ir tokią funkciją.“

Kaina ir sąlygos

„Aqara Two-way Module“:

Gearbest - 19,64 €, su nuolaidos kuponu Q7Y7PLYJU4,

  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Aliexpress - 27 €,

  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai (3)