„Žiauriai gera funkcija. Aš ją jau išbandžiau ir veikia nuostabiai. Gal šioks toks užlaikymas jaučiamas, bet bendrai – puiki funkcija.“ Kaip bandė populiariausią IP kamerą iš Kinijos („INQMEGA HD 1080P“ apžvalga, Video)  (1)

„INQMEGA HD 1080P“ yra viena perkamiausių IP kamerų iš Kinijos ir akivaizdu kodėl. Ši kamera leidžia iš bet kurio pasaulio krašto stebėti, kas dedasi jūsų namuose, išsaugoti įrašus debesyje arba atminties kortelėje, turi mikrofoną, tad galima pasikalbėti su namuose likusiais žmonėmis, reaguoja į judesį ir seka paskui objektą, palaiko naktinį filmavimą ir taip toliau. Internete yra gausybė teigiamų pirkėjų atsiliepimų, kurie džiaugiasi šia kamera. O ką gi sako apžvalgininkai? Ar tikrai viskas taip gerai? Ir kaip atrodo filmuojamas vaizdas? Šioje detalioje apžvalgoje viską ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart atkreipia dėmesį, kad „INQMEGA HD 1080P“ kamera atkeliavo labai saugiai supakuota ir visiškai nepažeista - „pačią pakuotę galime netgi mėtyti ir kamerai nieko nenutiks (0:25 min.)“.

Pati kameros pakuotė yra gana paprasta. Pavaizduota pati kamera, jos pagrindinės funkcijos, QR kodas, kurį nuskenavus galima atsisiųsti programėlę.

Viduje randame visus reikalingus varžtukus, kameros laikiklius, europietišką adapterį, 1,5 metro ilgio microUSB-USB laidą, naudojimosi instrukciją anglų kalba ir pačią „INQMEGA HD 1080P“ kamerą.

Apžvalgininkas užsisakė juodos spalvos „INQMEGA HD 1080P“ kamerą, bet galima įsigyti ir baltos bei geltonos spalvos kamerų versijas.

„Gana ilgai ieškojau kompaktiškos, gražios, simpatiškos kameros ir galiausiai pasirinkau INQMEGA HD 1080P. Ji yra apie 10 cm aukščio ir 6,5 cm skersmens. Mažytė ir puiki kamera.

Taip pat oficialus pardavėjas dar nudžiugino ir tuo, kad į pakuotę papildomai įdėjo specialų kameros laikiklį. Jį pritvirtiname prie sienos ar lubų, prie laikiklio pritvirtiname šią IP kamerą ir taip galime iš aukštai stebėti kas vyksta mūsų namuose. O jei to nereikia, galime kamerą tiesiog pastatyti ant stalo ar kito paviršiaus.“

Kaip prijungti kamerą?

Apžvalgininkas teigia, kad viskas išsamiai parodyta instrukcijoje anglų kalba ir pats pademonstruoja, kaip pajungti kamerą, ją susieti su telefonu ir valdyti kamerą (7:16 min.)

„Man viską padaryti užtruko 5 minutes ir štai ką reikia daryti“:

  • prie kameros prijungiame microUSB laidą, o pastarąjį – prie maitinimo šaltinio,
  • į kamerą iškart galime įdėti microSD atminties kortelę (iki 64 GB talpos),
  • įjungiame kamerą, ji truputi pasisuka ir moteriškas balsas pasako, kad reikia kamerai parodyti QR kodą,
  • telefone įjungiame prieš tai atsisiųstą „YCC365“ arba praktiškai identišką „YCC365 Plus“ programėlę,
  • spaudžiame „+“, pridėti prietaisą, pasirenkamą INQMEGA HD 1080P kamerą ir sekančiame žingsnyje galime rinktis iš trijų galimų kameros pajungimo būdų, bet pats greičiausias ir patogiausias yra QR kodo nuskaitymas,
  • toliau reikia telefone prisijungti prie namuose esančio WiFi tinklo ir suvesti prisijungimo duomenis,
  • spaudžiame „Toliau“, ekrane atsiranda QR kodas ir jį reikia parodyti įjungtai kamerai,
  • pasigirsta iš kameros pyptelėjimas, telefone vėl spaudžiame „Toliau“ ir kamera pradeda jungtis prie jūsų WiFi tinklo ir tai užtrunka vos keletą sekundžių (9:40 min.),
  • kamera prijungta ir apie tai informuoja balso asistentė,
  • toliau jau galima pasirinkti kambarį, kur stovės jūsų kamera ir viskas – kamera pradeda filmuoti.

Ką galima daryti programėlėje ir kokias galimybes suteikia kamera?

Programėlėje yra daugybė įvairių nustatymų ir galima keisti kameros pavadinimą, laiko juostą, nustatyti kada kamera automatiškai įsijungs ir išsijungs, įjungti/išjungti mikrofoną, garsinį signalą.

Pastarasis dalykas yra naudingas tuo, kad jei jūsų nebus namuose ir kas nors užeis į jūsų namus, kamera pradeda skleisti garsinį signalą (11:27 min.). Ji tai pradės daryti, kai objektyvas užfiksuos judėjimą.

Vertikalioje plokštumoje ši kamera juda 90 laipsnių kampu, o aplink savo ašį sukasi 355 laipsnius. Taigi, ji gali apžvelgti labai didelį plotą. 

Taip pat galima įjungti/išjungti arba palikti automatinį naktinį matymą, įjungti/išjungti automatinį sekimą paskui judesį. Tuo metu, kai kamera užfiksuos judėjimą, ji judės paskui tą objektą ir jį filmuos.

„Žiauriai gera funkcija. Aš ją jau išbandžiau ir veikia nuostabiai. Gal šioks toks užlaikymas jaučiamas, bet bendrai – puiki funkcija.“

Be viso to, dar galima įvesti telefono numerį ir vos tik kamera užfiksuos judėjimą, ji apie tai informuos to telefono numerio savininką, atsiųsdama žinutę ir nuotrauką. Taip pat per kamerą galima bendrauti su namuose esančiais žmonėmis, kadangi „INQMEGA HD 1080P“ turi mikrofoną ir garsiakalbį.

Taip pat kamera reaguoja į garsą, ir įjungus šią funkciją, ji pasisuks į tą pusę, iš kurios sklinda garsas. Vaizdo įrašus galima saugoti debesyje arba atminties kortelėje.

„Saugoti vaizdo įrašus debesyje yra geras dalykas ir, atrodo, savaitę laiko tai galima daryti nemokamai, tačiau vėliau šis malonumas kainuoja.“

O kaip gi filmuoja „INQMEGA HD 1080P“ kamera?

Visas fiksuojamas vaizdas iškart gali būti perduodamas į išmanųjį telefoną (14:05 min.). Taip pat galima filmuoti, daryti nuotraukas, ir nuotoliniu būdu valdyti kamerą. Svarbiausia, kad tuo metu telefonas ir kamera būtų prijungti prie interneto.

„Smagus dalykas, kad per telefoną galima priartinti vaizdą (14:14 min.) ir priversti kamerą suktis į visas puses – labai patogus dalykas ir galima pasižiūrėti ką namuose veikia paliktas vaikas.

Taip pat pagrindiniame programėlės lange, kuriame ir vyksta kameros valdymas, galima pasirinkti HD arba SD filmavimo kokybę, paspaudę mikrofono ženkliuką, kalbėti per kamerą (15:33 min.). “

Nuo 15:55 minutės galite pasižiūrėti, kaip kamera filmuoja dienos metu ir, kaip reaguoja į judantį objektą.

O nuo 17:00 minutės „INQMEGA HD 1080P“ išbandoma nakties metu. Kambaryje tuo metu yra visiškai išjungtas apšvietimas.

Ir keletas minčių pabaigai...

„Nakties metu fiksuojamo vaizdo kokybė yra šiek tiek prastesnė, nors detalės matomos gana gerai. Dienos metu fiksuojamo vaizdo kokybė yra puiki.

Vertinant bendrai, man labai patiko INQMEGA HD 1080P kamera. Nors tai mano pirmoji IP kamera, bet manau, kad pasirinkau labai gerai. Rekomenduoju visiems.“

Kaina ir sąlygos

Juodos spalvos „INQMEGA HD 1080P“ kamera:

  • Aliexpress20,15 €,
    • 40 proc. nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Baltos spalvos „INQMEGA HD 1080P“ kamera:

  • Aliexpress20,09 €,
    • 38 proc. nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Geltonos spalvos „INQMEGA HD 1080P“ kamera:

  • Aliexpress20,74 €,
    • 46 proc. nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Atminties kortelė „Alfawise 32GB Micro SD Class 10 UHS-1 Memory Card“:

  • Gearbest 4,04 €,
    • 23 proc. nuolaida.

Atminties kortelė „Alfawise 64GB Micro SD Class 10 UHS-1 Memory Card“:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (1)