TOP 10 geriausių kainų savaitės pradžiai: pati mažiausia kaina 5 balais vertinam išmaniajam laikrodžiui „LEMDIOE“, rekordiškai geras pasiūlymas „Mijia“ drėgmės bei temperatūros matuokliams ir japoniško stiliaus peiliams (Video, 2020 m. 11 savaitė)  ()

- 30 % nuolaida išmaniajam laikrodžiui „LEMDIOE“

- 55 % nuolaida japoniško stiliaus virtuviniams peiliams „Marx&Co“

- 48 % nuolaida valymo šluotai su vandens purškimo funkcija „SDARISB Spray Floor Mop“

- 72 % nuolaida išmaniajai durų spynai

- 38 % nuolaida elektroniniam namų laikrodžiui „Mijia“ su drėgmės ir temperatūros matavimu

- 27 % nuolaida veiksmo kamerai „EKEN H9R / H9 Action Camera Ultra HD“

- 31 % nuolaida įrankių rinkiniui „DUKA RS1 24-in-1 Multifunction Ratchet Set“

- 19 % nuolaida lazeriniam atstumo matuokliui su įspūdinga išvaizda, vertikalaus ir horizontalaus gulsčiuko funkcija - „LOMVUM“

- 32 % nuolaida vienoms perkamiausių virtuvinių svarstyklių

- 45 % nuolaida oro kokybės matuokliui „D9-B/D9-D/D9-H“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 9 dieną AliExpress baigėsi specializuota savaitės trukmės akcija, kurios metu buvo labai daug gerų pasiūlymų iš EU sandėlių už tikrai geras kainas. Kaip įprasta, pasibaigus akcijai, joje dalyvavę daiktai juntamai pabrango iki sekančios akcijos. Tačiau ne visi pardavėjai ir ne visi geri daiktai dalyvavo šiame išpardavime, tad jam pasibaigus nedalyvavę pardavėjai skelbia savo akcijas ir jų pasiūlymai tikrai labai geri, tik irgi riboto trukmės. Tokia Kinijos rinka. Supažindiname su TOP 10 geriausių variantų šios savaitės pradžiai:

1. Mažiausia kaina 5 balais vertinam išmaniajam laikrodžiui „LEMDIOE“

25.17€ | 30 % nuolaida | 5 balai iš 5 (101 vertinimai)

„LEMDIOE“ išmanusis laikrodis tarp pirkėjų tampa vis populiaresnis, o kai dabar jam taikoma tokia žema kaina - susidomėjimas juo bus tik dar didesnis.

 

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress - 25.17€
  • nuoroda veikia angliškame AliExpress
  • Tai mažiausia kaina
  • 30 % nuolaida
  • 4.17€ už pristatymą į Lietuvą

Tie, kas jau spėjo įsigyti šį funkcionalų ir išvaizdų išmanųjį laikrodį - jam skyrė maksimalų 5 balų įvertinimą. 

Ir tą daro dėl puikios laikrodžio išvaizdos, labai geros pagaminimo kokybės - metalinio korpuso ir keičiamo dirželio - ryškaus, spalvoto ir į prisilietimus reaguojančio 1,3 colių įstrižainės ekrano bei informacijos pateikimo gausos.

Taip pat daugelis pažymi, kad „LEMDIOE“ palaiko net 10 sporto režimų, tarp kurių yra bėgimas, važiavimas dviračiu, kopimas, plaukimas, futbolas, krepšinis, tenisas ir kt.

„LEMDIOE“ laikrodis yra atsparus vandeniui (IP68), informuoja apie gautas žinutes, socialinių tinklų pranešimus bei skambučius, primena, kad metas pajudėti bei atsigerti vandens, seka miego kokybę, gali nuotoliniu būdu valdyti telefono kamerą ir muzikos grotuvą. Tai itin patogu bėgiojant ir klausant muzikos su ausinėmis.

Tačiau daugiausiai pirkėjų dėmesio susilaukia „LEMDIOE“ gebėjimai nuolat sekti širdies ritmą bei išmatuoti kraujo spaudimą, EKG ir deguonies kiekį kraujyje.

Įprastai tokios kainos išmanieji dėvimi įrenginiai nė iš toli negali pasigirti tokiomis galimybėmis. Žinoma, medicininio tikslumo tikėtis nereikia, bet funkcijų gausa vistiek stebinanti. 

Galiausiai, būtina pažymėti, kad „LEMDIOE“ palaiko įvairias kalbas (anglų, rusų, lenkų ir kt.), su išmaniaisiais telefonais (iOS9.0/Android 4.4 ir naujesnės OS) yra suporuojamas Bluetooth 4.0 ryšiu, aprūpintas 380 mAh talpos baterija, kurios užtenka savaitei laiko, ir turi daugelio pirkėjų pageidaujamą orų prognozės funkciją.

„LEMDIOE“ yra šaunus ir pirkėjų labai giriamas išmanusis laikrodis. Štai keletas patenkintų pirkėjų padarytų „LEMDIOE“ nuotraukų: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto, 5 foto, 6 foto.

Dabartinė 25.17€ kaina yra mažiausia šio laikrodžio kainų istorijoje:

2. Labai gera kaina japoniško stiliaus virtuviniams peiliams „Marx&Co“

6.55€ | 55 % nuolaida | 4.9 balai iš 5 (2020 vertinimai)

Tai – perkamiausi virtuviniai peiliai Aliexpress.com. Šie japoniško stiliaus peiliai pasižymi puikia išvaizda ir labai aštriais ašmenimis. Jie, beje, yra pagaminti iš labai aštraus nerūdijančio plieno.

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress - nuo 6.55€
  • 55 % nuolaida
  • siuntimas už 0.88€

Pažvelgus į šiuos peilius gali susidaryti įspūdis, kad jie yra nukaldinti iš Damasko plieno, tačiau taip nėra. Matomas raštas yra dekoratyvinis, sukurtas graviruojančių lazerių pagalba. Tačiau nėra jokios abejonės, kad šis raštas puikiai dera prie medinės rankenos.

Rinkinyje yra 5 skirtingo dydžio peiliai su skirtingos formos ašmenimis. Vieni labiau tiks vaisiams ir daržovėms, o kiti – mėsai. Visi peiliai yra puikiai subalansuoti, todėl be reikalo nevargina riešo. Rinkinyje taip pat yra ir ašmenų apsaugos, kurios pravers peilius transportuojant.

3. Labai gera kaina valymo šluotai su vandens purškimo funkcija „SDARISB Spray Floor Mop“

12.46€ | 48 % nuolaida | 4.9 balai iš 5 (4734 vertinimai)

Ši „SDARISB Spray Floor Mop“ valymo šluota yra pagaminta iš kokybiško aliuminio lydinio ir plastiko. Jos valymo galva pasisuka 360 laipsnių kampu, tad su šia šluota galima pasiekti visus namų kampelius.

„Labai praktiška ir gerai pagaminta šluota. Man ypač patinka, kaip ji valo grindis. Jos pagrindas yra plokščias ir ganėtinai platus, tad puikiai išvalo grindis ir nepalieka dėmių. Vandens purškimo mechanizmas veikia puikiai ir vandenį purškia plačiai. Iškart kambaryje jaučiama gaiva. Man ši šluota labai patinka. Beje, ją man pristatė labai greitai - maždaug per 1,5 savaitės.“ (M***e)

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress - nuo 12.46€
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Ir toks „SDARISB Spray Floor Mop“ paslankumas bei gebėjimas pasiekti visus namų kampelius ypač patinka pirkėjams.

Plius, šluota turi 500 ml talpos vandens bakelį ir priešais save purškia šį vandenį. Ir šią funkciją pirkėjai labai giria.

„SDARISB Spray Floor Mop“ panaudojimo galimybės yra labai plačios ir su šia šluota išvalysime praktiškai bet kokias grindis.

4. Mažiausia kaina išmaniajai durų spynai

11.41€ | 72 % nuolaida4.8 balai iš 5 (3413 vertinimai)

Viena pigiausių ir masiškai perkama išmanioji spyna, su labai teigiamais atsiliepimais iš Lietuvos pirkėjų.

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress - 11.41€
  • Tai mažiausia kaina
  • 72 % nuolaida
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Spyna giriama už pagaminimo kokybę, naudojimosi paprastumą ir darbo efektyvumą.

Šią kompaktišką (7,6 x 4,6 x 1,3 cm) ir lengvą (90 gr.) spyną galima panaudoti pačiose įvairiausiose situacijose: užrakinti dviračiams, lagaminams, spintelėms, durims ir taip toliau.

Cinko lydinio korpusas ir specialus piršto jutiklis šiai spynai suteikia ne tik solidaus tvirtumo, bet ir išmanumo.

Kaip teigia pirkėjai, tereikia vadovautis pakuotėje esančiomis instrukcijomis ir sukurti administratoriaus piršto atspaudą, o tada galima pridėti daugybę pirštų atspaudų. T

ad galite padaryti taip, kad šią spyną galėtų atrakinti ir namiškiai bei draugai arba tik, kad ji paklustų jūsų piršto atspaudui.

Šaunu ir tai, kad spyna labai greitai reaguoja į pirštų atspaudus ir yra atrakinama vos per 1 s. Taip pat ji gali darbuotis nuo -10 iki +40°C temperatūroje ir yra maitinama 3.7V baterija, kurios energijos užtenka iki vienerių metų.

Pakuotėje jau yra ir spynos baterijos įkrovimui reikalingas laidas.

Beje, ant spynos yra ir LED indikatorius, kuris informuos apie senkančią energiją ir pravers tais atvejais, kai reikės į spynos atmintį įrašyti pirštų atspaudus. Besikeičiančios indikatoriaus spalvos leis lengviau susiorientuoti.

Pirkėjai šiomis išmaniosiomis spynomis yra labai patenkinti ir jas perka net ne po vieną, o iškart po keletą vienetų. Štai kaip jos atrodo: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto, 5 foto, 6 foto.

Dabartinė 11.41€ kaina yra mažiausia šios durų spynos kainų istorijoje:

5. Mažiausia kaina stilingam elektroniniam namų laikrodžiui „Mijia“ su drėgmės ir temperatūros matavimu

15.74€ | 38 % nuolaida„Mijia“ specifikacijos

Tai - drėgmę bei temperatūrą fiksuojantis namų laikrodis „Mijia Temperature Humidity Monitoring Electronic Watch“. Jį galima naudoti namie, garaže, šiltnamyje ar kitose vidaus patalpose. Jis naudoja dvi CR2032 baterijas, kurių pakaks keliems mėnesiams. Šis įrenginys turi ir „Bluetooth“ modulį, kuris leidžia palaikyti ryšį su programėle, kurioje fiksuojami pokyčiai per pusę metų. Pats prietaisas yra paprastas ir lengvai montuojamas - net turi magnetą, todėl jį galima prilipdyti prie šaldytuvo.

Rodo laiką, kambario temperatūrą, drėgnumą, programėlėje yra dienos, savaitės, mėnesio statistika ir net galima kurti įvairius scenarijus („Xiaomi Mijia“ mikroklimato stotelės apžvalga, tikslumo testai, Video)

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress:
    • 5.34€ - tik temperatūra be laikrodžio, 
    • 15,74€ -laikrodis + temperatūra 
  • Tai mažiausia kaina
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą

Matysite, kaip skirtingi metų laikai, šildymas ir vėdinimas veikia jūsų namų orą, kuomet jis sausiausias, o kada pakankamai drėgnas.

Šis įrenginys taip pat bendrauja su kitais išmaniaisiais namų prietaisais ir jiems praneša dabartinius oro parametrus. Tai gali padėti išmaniesiems orų kondicionieriams, šildytuvams, oro drėkintuvams ir drėgmės sugertuvams.

Žinoma, dabartinius duomenis visada galima pamatyti ekrane. Šis „Mijia“ laikrodis turi 88 x 33 mm elektroninio rašalo ekraną, kuriame didžiąją dalį vietos užima laikas.

Po juo galima pamatyti santykinę oro drėgmę bei temperatūrą. Šalia taip pat yra nedidelis šypsenėlės simbolis, kuris nurodo, ar viskas atitinka optimalius parametrus. Jei temperatūrą laikosi ties 19-27 laipsniais Celsijaus, o drėgmė –20-85 % diapazone, šypsenėlė šypsosis, o jei ne – taps liūdna.

Šis įrenginys naudoja dvi mažas CR2032 standarto baterijas. Elektroninio rašalo technologija naudoja labai mažai elektros energijos, todėl baterijų energijos pakanka mėnesių mėnesiams. Vėliau jas galima lengvai pakeisti.

Šis „Mijia“ prietaisas yra labai plonas ir paprastas. ABS plastiko korpusas yra labai plonas ir lengvas, o gale yra stovelis ir magnetas. Taigi, šį įrenginį galima palikti stovėti ant stalo ar spintelės, bet jį galima ir prilipdyti prie šaldytuvo. Taip jis visada išliks akiratyje.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.8 balai iš 5 (873 vertinimai)
  • Tipas: kompaktiškas namų laikrodis su temperatūros ir santykinės oro drėgmės matavimu.
  • Ekranas: 88 x 33 mm elektroninio rašalo ekranas.
  • Korpusas: ABS plastikas su magnetine nugarėle.
  • Maitinimas: dvi CR2032 baterijos, veikia iki vienerių metų.
  • Tinka patalpoms: virtuvei, sandėliukui, darbo kambariui, šiltnamiui.
  • Išskirtinės savybės: „Bluetooth“ ryšiu galima prisijungti prie „Mijia APP“ programėlės, peržiūrėti, kaip kito temperatūra ir drėgmė; gali bendrauti su kitais išmaniųjų namų prietaisais ir jiems siųsti informaciją.
  • Išmatavimai ir svoris: 11,00 x 5,50 x 10,00 cm, 60 gramų.

Dabartinė 5.34€ kaina yra mažiausia šios elektroninio namų termometro kainų istorijoje:

6. Labai gera kaina veiksmo kamerai „EKEN H9R / H9 Action Camera Ultra HD“

29.33€ | 27 % nuolaida | 4.8 balai iš 5 (5817 vertinimai)

Turbūt pati perkamiausia veiksmo kamera iki 50€, o jos kaina tiesiog fantastiška. Kaip bebūtų keista, už tokią kainą tai ypatingai geros kokybės daiktas, nors savo parametrais ir negali prilygti flagmanams. Bet pirkėjai labai džiaugiasi šių veiksmo kamerų funkcionalumu, užfiksuojamo vaizdo kokybe ir puikia kaina - tiesiog kamera, turinti vieną geriausių kainos/kokybės santykį rinkoje.  

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress - nuo 29.33€
  • 27 % nuolaida
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

Kaip jau galėjote suprasti, galima įsigyti dvi skirtingas veiksmo kameras: „EKEN H9“ ir „EKEN H9R“.

Iš tikrųjų tai tarp jų yra vienas ir vienintelis skirtumas - tai, kad „EKEN H9R“ modelis papildomai palaiko nuotolinį kameros valdymą. Ir jei jums tokio daikčiuko reikia, tada rinkitės „EKEN H9R“ modelį.

Taip pat galima rinktis iš keleto skirtingų kamerų spalvų variantų ir įsigyti su papildomais priedais, kaip baterijomis, atminties kortelėmis, laikikliais ir pan. 

Kiekvienas variantas yra įvardintas „Option“ ir kas į jį įeina - detaliai surašyta ir pavaizduota Aliexpress puslapyje. 

Kalbant apie „EKEN H9R / H9“ veiksmo kameras, tai jų išmatavimai būtų tokie: 59,3 x 24,6 x 41,1 mm, o sveria vos 66 gramus.

Gali darbuotis nuo –5 iki 70 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje ir yra atsparios vandeniui. Tad su jomis galima aktyviai lauke pramogauti ištisus metus.

Jos aprūpintos daugybe įvairių mygtukų, mikrofonu, garsiakalbiu, microUSB, microHD jungtimis, palaiko microSD/TF atminties korteles, turi 2 colių įstrižainės LCD ekranus ir palaiko „WiFi 802.11 b/g/n“ ryšį.

Tačiau vienas iš pagrindinių jų privalumų, kad galima daryti įvairios raiškos vaizdo įrašus:

  • 4K30fps
  • 2.7K30fps
  • 1080p60fps
  • 720p120fps.

Pasirinkimas yra itin platus ir viskas priklauso tik nuo jūsų pasirinkimo ir noro. Žinoma, didesnės raiškos vaizdo įrašai užsims didesnę dalį atminties ir greičiau nusodins bateriją, tad į tai reikia atsižvelgti.

Kitas svarbus momentas, kad šios veiksmo kameros užtikrina itin platų matymo kampą, kuris siekia net 170 laipsnių. Tad niekas nedings iš ekrano ir užfiksuosite išties įspūdingus vaizdus.

Kameros aprūpintos 1050 mAh talpos įkraunamomis baterijomis, kurių energijos, pasak gamintojo, užteks 2 valandoms nepertraukiamo filmavimo.

Taip pat kameros yra lengvai suderinamos su daugybe įrenginių: kompiuteriai, planšetės, išmanieji telefonai. Viskas, kas darbuojasi su „Windows“ ir „Mac“, o „Android“ ir „iOS“ įrenginiams tereikės atsisiųsti „EZ iCam“ programėlę.

Dar reikėtų paminėti, kad kameros palaiko daugybę įvairių kalbų, tarp kurių yra anglų, rusų, lenkų, vokiečių, ispanų, prancūzų ir kt.

7. Mažiausia kaina įrankių rinkiniui „DUKA RS1 24-in-1 Multifunction Ratchet Set“

18.99€ | 31 % nuolaida | 4.82 balai iš 5 (11 vertinimai)

„DUKA RS1 24-in-1 Multifunction Ratchet Set“ rinkinys pravers visiems, kurie mėgsta namuose pasidarbuoti prie statybų ar kitų ūkinių reikalų. Šis rinkinys pirmiausia dėmesį atkreipia dėl netradicinės, labai universalios ir patogios rankenos sunkiai įsukamiems varžtams.

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Gearbest - 18.99€
  • tai mažiausia kaina
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą

Pakuotėje rasime iš labai kokybiškų medžiagų pagamintus 24 antgalius, papildomą antgalių laikiklį/ilgiklį ir kiek netradicinę, bet pirkėjų giriamą rankeną/suktuvą.

Į ją galima įvairiai įstatyti reikiamus antgalius ir priklausomai nuo reikiamo pasiekti varžto, pasinaudoti šiuo įrankiu, palaikančiu reketo mechanizmą.

Dabartinė 18.99€ kaina yra mažiausia šio įrankių rinkinio kainų istorijoje:

8. Labai gera kaina lazeriniam atstumo matuokliui su įspūdinga išvaizda, vertikalaus ir horizontalaus gulsčiuko funkcija - „LOMVUM“

14.20€ | 19 % nuolaida | 4.9 balai iš 5 (6085 vertinimai)

„LOMVUM“ yra labai populiarus atstumo matuoklis, kurį puikiai vertina pirkėjai.

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress - 14.20€
  • 19 % nuolaida
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą
  • galima rinktis iš kelių modelių, matuojančių iki 40 m, 50 m, 60 m, 80 m, 100 m, 120 m.

Pirkėjai teigia, kad visi „LOMVUM“ modeliai yra labai kokybiški ir savo funkcijas atlieka puikiai.

Šie lazeriniai atstumo matuokliai pasižymi ne tik simpatiška išvaizda, patogiais valdymo mygtukais, greitais ir tiksliais matavimais, bet ir papildomai tokiomis naudingomis funkcijomis, kaip vertikalaus ir horizontalaus gulsčiuko palaikymu.

Tikrai ne kiekvienas lazerinis atstumo matuoklis tokioje kainų kategorijoje gali pasigirti šiomis naudingomis savybėmis.

9. Mažiausia kaina vienoms perkamiausių virtuvinių svarstyklių

9.78€ | 32 % nuolaida | 4.9 balai iš 5 (2166 vertinimai)

Kuo taip pirkėjams patinka šios svarstyklės? Pirmiausiai - pagaminimo kokybe. Jos yra labai išvaizdžios, plonos, pagamintos iš nerūdijančio metalo ir su guminėmis kojelėmis, tad puikiai laikosi ant įvairių paviršių ir neslysta. Taip pat turime ryškų LCD ekranėlį, kuriame matysime sveriamų produktų svorį.

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress - 9.78€
  • 32 % nuolaida
  • pristatymas į Lietuvą už 2.82€

Svarstyklės gali sverti iki 10 kilogramų svorį su 1 gramo tikslumu. Ir pirkėjai teigia, kad šios svarstyklės sveria labai tiksliai. Be to, svarstyklės iš viso palaiko 7 matavimo vienetus: gr, oz, lb, tl, kg, vandens ml, pieno ml.

Svarstyklės yra maitinamos 2 AAA tipo baterijomis, kurias teks įsigyti atskirai; gerai reaguoja į duodamas komandas ir palaiko tokias funkcijas, kaip: svorio nunulinimo, taros funkcija, įspėjimas dėl per didelio svorio, senkančių baterijų energijos ir kt.

Ir net jei pamiršite išjungti svarstykles, jos automatiškai po 3 minučių išsijungs pačios. Puikus virtuvės pagalbininkas tiek gaminant patiekalus, tiek ir stebint savo suvartojamų produktų ir tuo pačiu kalorijų kiekį.

Štai keletas patenkintų pirkėjų nuotraukų: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto.

Dabartinė 9.78€ kaina yra mažiausia šio įrankių rinkinio kainų istorijoje:

10. Labai gera kaina oro kokybės matuokliui „D9-B/D9-D/D9-H“

52.21€ | 45 % nuolaida | 4.9 balai iš 5 (98 vertinimai)

Verta pradėti nuo to, kad šį oro kokybės matuoklį „D9-B/D9-D/D9-H“ rekomendavo technologijos.lt skaitytojas specialiai Kinijos turgelio rubrikai. 

Kaina

Tikrinta 2020 03 10

  • Aliexpress – nuo 52.21€
  • 45 % nuolaida
  • siuntimas į Lietuvą už 0.91€

Tokio matuoklio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu: fantastiškai gera kaina, matuoja kietąsias daleles, lakiuosius organinius junginius, formaldehidų koncentraciją, kambario temperatūrą, drėgnumą ir net CO2 lygį

Tokio matuoklio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu: fantastiškai gera kaina, matuoja kietąsias daleles, lakiuosius organinius junginius, formaldehidų koncentraciją, kambario temperatūrą, drėgnumą ir net CO2 lygį.

Iškart verta pastebėti, kad atsižvelgiant į matuojamų parametrų gausą, tai yra išskirtinis produktas ir dabar ypatingai pigus.

Štai, pavyzdžiui Lietuvoje matuoklis, kuris matuoja tik PM2.5 daleles bei oro temperatūrą ir drėgmę kainuoja net 165 €.

Tuo tarpu „D9-B/D9-D/D9-H“ matuokliai matuoja kur kas daugiau parametrų ir kainuoja 3 kartus pigiau.

Čia atkreipkite dėmesį, kad galima rinktis iš trijų oro kokybės matuoklių:

„D9-B“ - matuoja PM2.5/PM1.0/PM10 kietąsias daleles, TVOC (lakiuosius organinius junginius), kambario temperatūrą ir drėgnumą;

„D9-D“ - matuoja PM2.5/PM1.0/PM10 kietąsias daleles, TVOC (lakiuosius organinius junginius), kambario temperatūrą bei drėgnumą ir HCHO (formaldehidų koncentraciją);

„D9-H“ - matuoja PM2.5/PM1.0/PM10 kietąsias daleles, TVOC (lakiuosius organinius junginius), kambario temperatūrą bei drėgnumą, HCHO (formaldehidų koncentraciją) ir CO2 lygį.

O kodėl toks prietaisas apskritai yra reikalingas?

Kietosios dalelės

Reikėtų pradėti nuo to, kad kietųjų dalelių aplinkoje atsiranda ir dėl natūralių priežasčių, tačiau ypatingai miestų aplinkoje ir atėjus šildymo sezonui - daug šių kenksmingų dalelių paleidžia pramonė, transportas ir kt.

Jei PM10 (iki 10 mikronų skersmens) daleles sulaiko žmogaus gerklė bei nosis ir didesnės žalos jos nepadaro, tai PM2.5 ar juolab PM1.0 dalelės yra smulkesnės ir jau sugeba patekti į žmogaus organizmą. 

Patekusios į plaučius ir kraujotakos sistemą, jos gali skatinti astmą, alergiją, infarktą ar net priešlaikinę mirtį. Ilgalaikis buvimas užterštoje aplinkoje - kai PM2.5 viršija 25 mikrogramus, o nuo 2020-ųjų norma bus 20 mikrogramai - didina plaučių vėžio rizika. 

Lakieji organiniai junginiai

Tai yra viena didžiausių grėsmių, būnant patalpose. Jie išsiskiria iš sienų apdailos, baldų, audinių. Remiantis tyrimais, apie 40 % vidaus oro taršos lakiųjų organinių junginių sukelia statybinės medžiagos.

O kur dar kuras šildymui, apšvietimui, maistui gaminti; įvairių cheminių medžiagų naudojimas; oro gaivikliai ir iš lauko atkeliaujanti tarša.

Viršijus lakiųjų organinių junginių ribines vertes - bendrai dar priimtina norma yra iki 1mg/m3 - gali atsirasti įvairių sveikatos sutrikimų:

  • akių, nosies ir gerklės dirginimas;
  • galvos skausmas, koordinacijos sumažėjimas, pykinimas;
  • žala kepenims, inkstams ir centrinei nervų sistemai;
  • rizika susirgti įvairių formų vėžiu.
  • įvairiausios alergijos, galvos skausmai.

Formaldehidai

Jie yra vieni iš dažniausiai aplinkoje pasitaikančių lakiųjų organinių junginių grupės teršalų, kuriems ilgesnį laiką viršijus normą - Lietuvoje ji yra yra 0,1 mg/m3, tarptautinės normos kiek didesnės - gali prasidėti jau paminėti labai rimti sveikatos sutrikimai.

Ką daryti, jei matuoklis parodytų didesnę normą? Reikėtų labai rimtai pagalvoti apie tuos daiktus, kuriuos turite namuose - mažinti plastikinių daiktų kiekį, keisti juos į medinius ar metalinius, o galiausiai, gali tekti pakeisti ir apdailos medžiagas. Tai sąnaudos, bet jei alternatyva alergijos ir vėžys, jau geriau į sveikatą painvestuoti iš anksto. 

CO2 koncentracija parodo, kada jau laikas pravėdinti kambarius, nes jau trūksta deguonies ir greitai pradės skaudėti galvą. 

Tad akivaizdu, jog reikia vengti aplinkų, kuriose yra padidėjusi šių teršalų koncentracija. O kaip žinoti kokia ji yra?

Štai būtent tam ir yra skirti oro kokybės matuokliai, kaip „D9-B/D9-D/D9-H“.

„D9-B/D9-D/D9-H“ matuokliai yra ypatingi ne tik dėl to, kad išmatuoja pagrindinių oro teršalų koncentracijas, bet ir, kad yra maitinami 600 mAh talpos įkraunama baterija.

Vos vienas mygtuko paspaudimas ir jau žinosime ar saugu, tiesiogine to žodžio prasme, būti konkrečioje vietoje. 

Visi išmatuoti duomenys labai kompatiškai parodomi spalvotame 3,5 colių įstrižainės ekrane - su reguliuojamu ryškumu - ir, kad būtų lengviau orientuotis kokio lygio yra tarša, ekrane matomos tarptautinės, rekomenduojamos teršalų koncentracijos.

Kas yra ypač šaunu, kad šie oro kokybės matuokliai automatiškai išsaugo išmatuotus rezultatus. Galima nurodyti matavimų intervalą: nuo 10 min iki 18 val. Taip galėsime stebėti aplinkos taršos rezultatų pokyčius.

Yra galimybė nurodyti, kad ekranas automatiškai išsijungtų: po 10 sekundžių arba 6 minučių. Taip papildomai taupoma baterijos energija.

„D9-B/D9-D/D9-H“ oro kokybės matuokliai yra tokių išmatavimų: 8,4 x 11,8 x 6 cm ir sveria vos 219 gramus. Labai išvaizdūs, kompaktiški, patogūs nešiotis su savimi ir svarbiausia - itin funkcionalūs ir naudingi prietaisai.

Atsižvelgiant į matuojamų parametrų gausą ir kainą - Lietuvoje tiesiog neįmanoma rasti tokio prietaiso.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: