[ŽT] Kinija pradeda Rusijos įsisavinimą  ()

Kinijos ekonominė ekspansija Rusijoje tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija tęsia ekonominę ekspansiją Rusijoje, pasinaudodama Kremliaus tarptautine izoliacija ir Vakarų gamintojų pasitraukimu iš Rusijos rinkos. Patekusi į Dangaus imperijos ekonominį glėbį, Rusijos Federacija tampa vis labiau priklausoma nuo savo rytinės kaimynės ir politiniu aspektu.

Eilinis Kinijos buvimo Rusijoje plėtimosi įrodymas yra informacija apie Kinijos įmonių ketinimą įsigyti Vokietijos buitinės technikos gamintojo „Bosch“ gamyklas netoli Sankt Peterburgo.

Kaip rašo „Kommersant“, remdamasis šaltiniais elektronikos rinkoje, turtą jau įsigijo Kinijos bendrovė „Hisense“, tačiau pati „Bosch“ pažymi, kad derybų procesas tęsiasi.

„Bosch“ gamyklų Rusijos Federacijoje pirkimu domisi ir Kinijos bendrovė „Midea“, taip pat nežinomas investuotojas iš Turkijos.

 

Komentuodami Kinijos susidomėjimą Rusijos „Bosch“ gamyklomis, stebėtojai pastebi, kad Pekinas tampa ištisų Rusijos pramonės šakų šeimininku, nuo buitinės technikos gamybos iki automobilių pramonės, ir priduria: kuo labiau Rusijos Federacija taps priklausoma nuo Kinijos, tuo garsiau Kremliaus vadovybė ir Rusijos propaganda skelbs Rusijos „suvereniteto stiprinimą“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(4)
(36)

Komentarai ()