Ten buvo sprogmenų pėdsakai. Vokietija kai ką surado, susijusio su „Nord Stream“ sprogimu (Foto)  ()

Vokietijos tyrimo duomenimis, apmokyti narai dujotiekių „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ pažeidimo vietose galėjo pritvirtinti sprogmenis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-12 Ten buvo sprogmenų pėdsakai. Vokietija kai ką surado, susijusio su „Nord Stream“ sprogimu (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija aptiko povandeninių sprogmenų pėdsakų mėginiuose, paimtuose iš jachtos, kuri, Berlyno manymu, „galėjo būti panaudota sprogmenims gabenti“ dujotiekiams „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“ susprogdinti. Apie tai bendrame laiške su Švedija ir Danija JT Saugumo Tarybai pranešė Vokietijos valdžia, praneša „Reuters“.

2022 metų rugsėjį Vokietijos, Švedijos ir Danijos teritorijoje dujotiekiuose „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“, jungiančiuose Rusiją ir Vokietiją Baltijos jūros dugnu, nugriaudėjo virtinė nepaaiškinamų sprogimų.

Kyla įtarimas, kad minėta jachta galėjo būti panaudota gabenti sprogmenis, kurie sprogo vamzdynuose „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“. <...> Ekspertų vertinimais, gali būti, kad apmokyti narai prie dujotiekių „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“, kurie nutiesti jūros dugne apie 70–80 m gylyje, pritvirtino sprogmenis“, – rašoma laiške apie Vokietijos tyrimą.

 

Įdomu tai, kad Maskva teigė, kad už sprogimus atsaakingi Vakarai. Vakarų vyriausybės neigia dalyvavusios.

Kovo mėnesį Rusijai nepavyko pasiekti, kad JT Saugumo Taryba paprašytų atlikti nepriklausomą „Nord Stream“ sprogimų tyrimą.

„Šiuo metu neįmanoma patikimai nustatyti nusikaltėlių tapatybių ir jų motyvų, ypač kalbant apie tai, ar dalyvavo valstybės pareigūnai“, – rašoma laiške apie Vokietijos tyrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()