Šiaurės Korėjos raketos: kai kurios galėtų pasiekti net ir JAV teritoriją (Video)  (0)

Užsienio žiniasklaida šią savaitę pranešė, jog Šiaurės Korėja vasario mėnesį ketina savo nešančiąja raketa paleisti palydovą Žemės paviršiui stebėti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-08 Šiaurės Korėjos raketos: kai kurios galėtų pasiekti net ir JAV teritoriją (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinės jūrų organizacijos atstovas antradienį pareiškė, jog Pchenjanas ją informavo apie planus paleisti palydovą vasario 8-25 dienomis tarp 7 valandos ryto ir vidurdienio Šiaurės Korėjos laiku.

Paankstino raketos paleidimą

Sekmadienį Šiaurės Korėja paleido ilgojo nuotolio raketą, neva gabenusią palydovu pavadintą objektą. Tuo tarpu šalies kaimynės ir Vašingtonas skelbia, kad iš tiesų buvo atliktas balistinių raketų bandymas.

Toks Jungtinių Tautų sankcijų pažeidimas būtų padarytas, praėjus vos savaitei po Šiaurės Korėjos branduolinio ginklo bandymo. Apie tai praneša „Reuters“.

Pastarąjį kartą komunikacinį palydovą į orbitą išskraidino Šiaurės Korėjos 2012-aisiais paleista ilgojo nuotolio raketa, tačiau iki šiol iš jo nebuvo gauta jokių signalų.

„Viskas, ką matome, yra nuosekliai įvykdytas ir sėkmingai pakartotas 2012-ųjų paleidimas, - teigia JAV raketų technologijų ekspertas Johnas Schillingas. - Vis dėlto dar anksti reikšti visišką įsitikinimą (tokiu faktu)“.

Ragina nustoti kelti įtampą

Pastaraisiais mėnesiais Šiaurės Korėja atliko ne vieną grėsmingą bandymą, kas itin supykdė tarptautinę bendruomenę. Prieš šį bandymą didžios valstybės ragino Šiaurės Korėjos nedidinti įtampos regione.

Rusija kreipėsi į Šiaurės Korėjos valdžią ragindama, jog ji atsisakytų savo planų paleisti raketą. Rusija tikina, jog tokie pastarosios veiksmai gali padidinti įtampą Šiaurės Rytų Azijoje.

Pietų Korėja ir Japonija taip pat pranešė, jog ketina numušti visas šiukšles, kurios kris jų teritorijose ilgo nuotolio raketos paleidimo metu. Užsienio šalių ekspertai taip pat įtaria, jog tai tėra priedanga išbandyti kovines raketas, kurios gali pasiekti JAV pakrantę.

Primename, kad Šiaurės Korėja šiemet jau išprovokavo tarptautinį pasmerkimą, kai sausio 6 d. ketvirtą kartą išbandė vandenilinę bombą.

Šaliai galiojančios Jungtinių Tautų sankcijos draudžia bet kokius branduolinio ginklo ar balistinių raketų bandymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (0)