Anatomijos akibrokštai: jog turi dvejas genitalijas, britė sužinojo sulaukusi 18-os (Video)  (14)

27 metų šviesiaplaukė iš Didžiosios Britanijos Hai Vaikombės miesto turi vienai moteriai iš milijono pasitaikančią lyties organų anomaliją - dvigubą gimdą. Tai reiškia, kad ji turi ir du gimdos kaklelius bei dvi vaginas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2012-01-13 Anatomijos akibrokštai: jog turi dvejas genitalijas, britė sužinojo sulaukusi 18-os (Video)  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hazel Jones visuomet svarstė, kodėl paauglystėje ją kamavo baisūs pilvo skausmai ir sunkios menstruacijos. Tačiau tik sulaukusi 18 metų ji sužinojo neįtikėtiną diagnozę – ji turi dvi vaginas. Tačiau televizijos ITV programai „This Morning“ ji teigė, kad turėdama dvigubą gimdą jaučiasi įprastai, išskyrus faktą, jog turėjo du kartus prarasti nekaltybę.

„Kai tik apie tai sužinojau, visiems papasakojau, – sakė ji laidos vedėjams Holly Willoughby ir Phillipui Schofieldui. – Pamaniau, kad tai yra nuostabu. Per vakarėlius (ši žinia) tikrai padeda pralaužti ledus“.

„Jeigu moterys nori žvilgtelėti, nesidroviu joms parodyti“, – pridūrė ji.

J. Hazel kreipėsi į daktarus, kai jos ilgalaikis vaikinas prasitarė, jog genitalijų srityje ji esanti „kitokia“.

„Augdamas gimdoje moteriškos lyties vaisius iš pradžių turi du vamzdelius. Jie susilieja, pertvara išnyksta ir susiformuoja viena gimda, – J. Hazel aiškino gydytojas Dawnas Harperis. – Maždaug vienu iš 3 tūkst. atvejų pertvara išlieka gimdoje, bet dvi atskiros gimdos susiformuoja kur kas rečiau“.

J. Hazel dailymail.co.uk pasakojo, kad anksčiau lytiniai santykiai jai keldavo didelį diskomfortą, bet dabar ji nepatirianti jokių neigiamų pojūčių.

Ji atsisakė darytis operaciją, nes ši būtų palikusi didelius randus.

Jauna moteris pasakojo, jog kartą mokykloje pasiteiravo vienos bendramokslės, į kurią „skylutę“ jai reikėtų kišti tamponą. Tačiau ji buvo priversta iš gėdos nutraukti šį pokalbį, kai draugė pamanė, jog ji ketinanti įsikišti tamponą į savo sėdmenų vidų.

„Aš kęsdavau siaubingus skausmus, o mano menstruacijos būdavo labai sunkios. Dabar žinau, kad jos būdavo sunkesnės dėl dvigubos gimdos“, – sakė J. Hazel.

„Jeigu pastočiau, turiu labai saugotis, kad nepastočiau ir kitoje pusėje“, – pažymėjo ji.Gydytojas D. Harperis pridūrė, kad didelė tikimybė, jog J. Hazel patirs gimdymo komplikacijų, nes jos gimdos yra mažesnės, ir jai greičiausiai reikės atlikti Cezario pjūvį. Tikrinantis dėl gimdos kaklelio vėžio jai taip pat reikės dviejų tepinėlių.

Tačiau J. Hazel dėl to, regis, nesijaudina.

„Mano seksualinis gyvenimas yra nuostabus“, – džiūgavo ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(1)
(1)

Komentarai (14)