Mobiliuosius telefonus verslininkai ima ir į lovą, ir į tualetą  (0)

Naujausi tyrimai rodo, kad išmaniaisiais telefonais verslininkai naudojasi visur ir visada – nešasi jį į tualetą, naktį laiko šalia pagalvės. Paskaičiuota, kad nuolat mobiliaisiais telefonais darbo reikalus tvarkantys verslininkai per metus dirba 240 valandų daugiau nei vidutinis darbuotojas, skelbia savaitraštis „Ekonomika“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimų bendrovei „iPass“ apklausus daugiau nei 3,7 tūkst. verslininkų iš daugiau nei tūkstančio įmonių, paaiškėjo, kad su mobiliuoju šalia lovos naktis leidžia 46 proc. respondentų, dar 12 proc. juos laiko nors ir ne šalia lovos, bet vis tiek miegamajame.

Apklausa rodo, kad šalia lovos mobiliuosius laikantys verslininkai ramiai nemiega: beveik 60 proc. telefoną į rankas paima retkarčiais, o 0,8 proc. – net penkis kartus per naktį. Trečdalis apklaustųjų nurodė, kad telefoną lovoje tikrina dėl nemigos, dar tiek pat naktimis dirba su užsienio kolegomis.

Elektroninį paštą išmaniųjų telefonų savininkai tikrina vos pramerkę akis – anksčiau nei pažiūri pro langą. Tik 16 proc. be elektroninio pašto iškenčia iki atvykstant į biurą.

91 proc. verslininkų darbo telefoną tikrina laisvalaikiu, o dešimtadalis – bent dešimt kartų per valandą. Dauguma mobiliųjų telefonų maniakų tvirtina: asmeninio gyvenimo tai negadina. Tiesa, trečdalis visgi pripažįsta, kad kartais tenka išgirsti pastabų iš sutuoktinio, skelbia savaitraštis „Ekonomika“.

Dauguma mielai maigančių telefoną lovoje verslininkų, jo į rankas neima tik būdami prie vairo. Ir tik 16 proc. apklaustųjų teigė, jog jiems priimtina į skambučius atsiliepti darbinių susitikimų metu.

Tuo tarpu vakarieniaujant su šeima ar draugais telefonu linkę naudotis daugiau nei pusė respondentų. Jie nesipriešina, kad telefonais prie stalo žaistų ir septynerių metų dar nesulaukę vaikai.

36 proc. apklaustų verslininkų pasisako už pokalbius telefonu net viešuosiuose tualetuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)