Auksinis kelias: ūkininkas duobėtą vieškelį užlygino grūdais  (7)

Biržų rajono Pučiakalnės kaimo ūkininkas ant duobėto kelio išpylė kelias tonas grūdų. Vietiniai, išbandę naują kelią, džiaugėsi – važiuoji lygiai ir minkštai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaitytojas Tadas atsiuntė redakcijai Manto Marinkso nuotrauką, prie kurios parašė, jog Biržų rajono ūkininkai, neapsikentę netvarkomų kelių, patys ėmėsi juos tvarkyti.

Kitaip tariant – užpylė duobes grūdais. Tie, kas važiavo naujai išlygintu keliu, sakė, jog riedėjimas – lyg per kilimą. Minkštas ir tiesus.

Šitaip originaliai paremontuota apie pora kilometrų kelio tarp Nemunėlio Radviliškio ir Pučiakalnės kaimo. Vėliau paaiškėjo, kad grūdus vežė ūkininko Romualdo Misevičiaus darbuotojai.

Priskambinti jam nepavyko, tačiau kaimynystėje ūkininkaujantis Donatas Ambrazevičius tvirtino, jog pačiam teko šiuo keliu pravažiuoti.

„Būtų kvailystė lyginti kelius grūdais. Paprasčiausiai, iš sunkvežimio pradėjo byrėti grūdai. Gal vairuotojas ne iš karto pastebėjo – pavažiavo apie porą kilometrų ir išbėrė kelias tonas. Žmonės sėmė grūdus, kiek pajėgė. Su purvu ar iš balų jau nekabinsi“, – teigia ūkininkas.

O keliai, anot D.Ambrazevičiaus, iš tiesų labai blogi: „Atvažiuokite – vien purvas ir duobės. Važiuoji dantis sukandęs. O dabar dar ir labai šlapia, nors iš ryto šiek tiek pašalo.“

Paprastai pilname dideliame sunkvežimyje telpa apie 14–16 tonų grūdų.

Biržiečiai kalbėjo, jog toks kelių tiesimo būdas labiau tiktų  keliui nuo šalia Biržų esančio Kirkilų apvžvalgos bokšto iki Sodeliškių dvaro (Biržų r.), kur vyksta edukacinė programa „Grūdo kelias“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(49)
(7)
(42)

Komentarai (7)