Itin įdomių technologijų prifarširuotas flagmanas „Vernee Apollo Lite“ parduodamas su 90€ nuolaida (Foto, Video)  (3)

Ambicinga Kinijos kompanija „Vernee“ sugrįžo iš tarptautinės „WMC 2017“ parodos, bet apie poilsį net negalvoja – jau išplatintas pranešimas spaudai apie puikią naujieną visiems aukštųjų technologijų gerbėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienos esmė – parduotuvėje „Gearbest“ išmaniesiems telefonams „Vernee Apollo Lite“ organizuojama speciali akcija, kurios metu pirkėjams pasiūlyta 100 vienetų „Vernee Apollo Lite“ išmaniųjų telefonų su 90€ nuolaida. Įdomumo dėlei patikrinome, jog nuolaida ne fiktyvi, o tikra - be nuolaidų „Vernee Apollo Lite“ išmanieji telefonai siūlomi už 236€, o štai akcijos kaina nukritusi iki 146€.

Nuolaida solidi, bet sekantiems įvykius rinkoje, neturėtų stebinti. Pirmiausia, „Gearbest“ parduotuvė švenčia 3 metų gimtadienį, tad neabejotinai tariasi su gamintojais dėl nuolaidų jų produkcijai. O ir pati „Vernee“ kompanija linkusi skelbti nuolaidas, nes jau pradeda ruoštis naujų modelių pristatymui.

Kuo gi įdomus pats „Vernee Apollo Lite“? Tai pigesnė flagmano „Vernee Apollo“ versija, tačiau analogiškai pasižyminti labai įdomiais techniniais sprendimais. Šis išmanusis telefonas yra komplektuojamas su dešimties branduolių 64 bitų „MediaTek Helio X20“ centriniu procesoriumi, turi 4 GB operatyviąją RAM atmintinę, 5,5 colių IGZO technologijos aukštosios raiškos „2.5D Arc Corning Gorilla 3“ stiklu apsaugotą ekraną bei 32 GB vidinę atmintį, kurią esant poreikiui naudojant TF tipo atminties kortelę galima praplėsti dar 128 GB.

„Vernee Apollo Lite“ išmanusis pagal technines charakteristikas dažnai lyginamas su garsiuoju „Xiaomi Redmi Note 4“ telefonu. Įdomu tai, kad „Vernee“ flagmanas pagal techninius parametrus ne tik nenusileidžia, bet ir lenkia savo konkurentą, tačiau nuo jo atsilikdavo pagal kainą. Pritaikius 90€ nuolaidą, „Xiaomi Redmi Note 4“ nebeturi jokių šansų – visais atžvilgiais „Vernee“ produktas tampa geresnis:

Specifikacija

Vernee Apollo Lite

Xiaomi Redmi Note 4

CPU

MTK Helio X20, 2.3Ghz

MTK Helio X20, 2.1 Ghz

GPU

Mali T880

Mali T880

Ekranas

5.5 inch FHD

5.5 inch FHD

RAM

4GB LCDDR 3

3GB LCDDR 3

ROM

32GB eMMC 5.0

32GB eMMC 5.0

Pagrindinė kamera

16.0 Samsung S5K3P3

13.0MP

Galinė kamera

8.0MP Samsung

5.0MP

Mažmeninė kaina

€146.50

Apie €180

 

„Vernee Apollo Lite“ įdomybės

Procesorius. „Vernee Apollo Lite“, kaip ir kiti išmanieji su „MTK Helio X20“ procesoriumi pasižymi tik flagmanams būdingu sklandžiu veikimu – tai užtikrina puikus procesoriaus branduolių išnaudojimas.

„MTK Helio X20“ ypatingas tuo, kad sugeba itin efektyviai paskirstyti atliekamas užduotis tarp branduolių. Šis procesorius turi tris branduolių klasterius - jeigu telefone paleidžiate nesudėtingą programėlę, pavyzdžiui, skaičiuotuvą ar siunčiate tekstinius pranešimus, šias užduotis atlieka vienas branduolių klasteris, o kiti automatiškai pereina į budėjimo režimą ir praktiškai nenaudoja akumuliatoriaus energijos. Skaičiuojama, jog toks algoritmas leidžia sutaupyti bent 30% akumuliatoriaus energijos.

Tačiau jei vykdant paprastą užduotį paleidžiama ir kitos, sudėtingesnės programos, jos iš karto nukreipiamos į laisvus branduolių klasterius, tad telefonas vienu metu gali atlikti daug užduočių ir visiškai nesijausti stabdymo. Galite peržiūrėti, kaip „Vernee Apollo Lite“ susidoroja su daugiau nei 20 užduočių vienu metu:

Ekranas. Verta pastebėti, jog „Vernee Apollo Lite“ naudoja Sharp IGZO ekranus, kurie pasižymi itin aukštos kokybės vaizdų atkūrimu, pagerintu jautrumu lietimui ir kur kas mažesnėmis energijos sąnaudomis nei tradiciniai IPS ekranai. Pagal savo charakteristikas šie ekranai lyginami net ir su garsiaisiais „Samsung AMOLED“ ekranais, tik kad nėra taip gerai žinomi, kaip pastarieji.

Manoma, kad netolimoje ateityje IGZO ekranai turėtų pakeisti dabartinius IPS technologijos ekranus – jų kaina yra panaši, o pagal parametrus IGZO tiesiog nepralenkiami, pavyzdžiui, reakcijos laikas yra 100% didesnis nei IPS technologijų ekranuose.

Be to, įdiegtas dinaminis ekrano ryškumo reguliavimas padeda apsaugoti akis naršant vakarais ar anksti rytais. „Vernee“  didžiuojasi, jog kuriant „Apollo Lite“ pavyko suderinti puikų „MTK Helio X20“ našumą su „BluLight Defender“ ir „Chameleon Display“ technologijomis bei išnaudoti IGZO ekranų privalumus: gautas rezultatas toks, kad ekrane matomas vaizdas yra beveik identiškas dienos šviesai ir mažiausiai varginantis akis.

Baterija. Be to, „Vernee Apollo Lite“  turi 3180 mAh talpos bateriją ir greito įkrovimo funkciją „Pump Express 3.0“ – 10 minučių įkrovimas užtikrina 1 h trukmės pokalbį, o per 30 minučių akumuliatorius įkraunamas 50%.

Kameros. Atskiro dėmesio reikalauja ir „Vernee Apollo Lite“  kameros – tiek priekinėje, tiek galinėje kameroje panaudoti „Samsung“ gaminti jutikliai „Isocell“, tad gaunama itin aukšta nuotraukų kokybė su  galimybe įrašinėti 4K raiškos video. „Isocell“ technologija pasižymi tuo, kad naudojant specialų RWB filtrą padidinamas jutiklio jautrumas šviesai, o tai ypač padeda fotografuojant prieblandoje.  

Verta pastebėti, jog kartu su „Samsung“ jutikliais naudojama ir PDAF vaizdo fokusavimo technologija, pirmą kartą įdiegtą į garsųjį flagmaną „Samsung Galaxy S5“.  PDAF technologija užtikrina, kad fokusavimas vyks iki 7 kartų greičiau, tad žymiai palengvėja tikimybė užfiksuoti trumpas ir gražias gyvenimo akimirkas. Be to, ši technologija itin praverčia fotografuojant prieblandoje. Kodėl ne visi išmanieji turi PDAF? Todėl, kad reikalingas atskiras fazinis jutiklis, pagal kurio duomenis procesorius ir vykdo automatinį fokusavimą. O tai padidina telefono kainą.

Garso sistema. Labai įdomus kompanijos sprendimas su garso sistema. Išmanusis telefonas turi įprastinį analoginį 3.5 mm audio signalo išėjimą, tačiau papildomai turi USB Type-C jungtį, per kurią išduodamas skaitmeninis Lossless garso signalas. Ši technologija leidžia atkurti garsą pačiose ausinėse, turinčiose USB jungtį. Įvairūs atsiliepimai tvirtina, kad Lossless kokybė pralenkia net HiFi, bet dėl skonio nesiginčijama.

OS. Neabejotinai daugumą pradžiugins ir tas faktas, kad „Vernee Apollo Lite“ išmanusis telefonas yra platinimas su visiškai originalia ir jokių papildomų gamintojo modifikacijų neturinčia „Android 6.0“ operacinės sistemos versija. Prisimenant „Vernee“ pažadą visiems kompanijos telefonams suteikti naujausią programinę įrangą, šis telefonas turėtų sulaukti ir „Android 7.0“ atnaujinimo. Ir tai visai tikėtina, juk „Vernee“ iki „Android 7.0“ jau atnaujino savo biudžetinius modelius „Vernee Mars“ ir „Vernee Thor“. Neabejotinai savo laiko sulauks ir flagmanas „Apollo Lite“.

Pagal vartotojų atsiliepimus, „Vernee Apollo Lite“ yra vienas geriausių kiniškų telefonų, tik jo kaina be nuolaidos pralaimėdavo kovą pigesniems modeliams.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (3)