Itin populiarus „DJI Phantom 3S Standard“ prieš geriausią kainos/kokybės santykį turintį „Xiaomi Mi Drone 4K“: išsamūs testai ir akivaizdūs skirtumai (Apžvalga, Video)  ()

Dronų rinkoje „DJI“ vardas yra gerai žinomas. Šios kompanijos kuriami dronai pasižymi kokybe ir geromis techninėmis savybėmis. Tačiau ir „Xiaomi“ kompanija neatsilieka. Ji dabar gamina praktiškai viską. Tad ar tikrai „Xiaomi Mi Drone 4K“ dronas buvo tinkamai pagamintas? O gal pradedantiesiems skirtas „DJI Phantom 3S Standard“ dronas yra nieko vertas? Į šiuos ir dar daugiau klausimų ir atsakysime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sami Luo šiuos du dronus: „DJI Phantom 3S Standard“ ir „Xiaomi Mi Drone 4K“ labai detaliai ištestavo. Palygino šių dviejų dronų baterijų veikimą ir jų efektyvumą, kokiu atstumu nuo valdiklio gali skraidyti dronai bei koks jų sklendimo ir gimbalo (stabilizatoriaus) stabilumas, atliko kamerų testus.

Iš esmės šioje apžvalgoje sužinosite visą esminę informaciją, kurią yra būtina žinoti prieš pasirenkant vieną iš šių dviejų dronų.

Beje, šioje apžvalgoje į technines detales ir specifikacijas labai stipriai nesigilinsime, jas visas apie „DJI Phantom 3S Standard“ galite rasti čia, o apie „Xiaomi Mi Drone 4K“ – čia. Šioje apžvalgoje pagrindinis dėmesys bus skiriamas dronų testavimui realiomis sąlygomis.

Dronų akumuliatorių skirtumai ir testavimo rezultatai

Abiejų dronų baterijos buvo pilnai įkrautos ir jie paleisti skraidyti vienu metu ir, žinoma, esant vienodoms oro sąlygoms. Abu dronai nustojo skraidyti likus 15 % baterijų talpos. Bet kiekvienas skraidė skirtingą laiką.

„Xiaomi Mi Drone 4K“ baterijos užteko 21 minutei ir 17 sekundžių, o „DJI Phantom 3S Standard“ skraidė 18 minučių ir 18 sekundžių. Kodėl toks skirtumas? Atsakymas gana paprastas, tiesiog „Xiaomi Mi Drone 4K“ drono baterija yra šiek tiek talpesnė nei „DJI Phantom 3S Standard“. Jei „Xiaomi Mi Drone 4K“ baterijos talpa yra 5100 mAh, tai „DJI Phantom 3S Standard“ siekia 4480 mAh.

Sklendimo arba dronų plevenimo testavimas

Šiame teste nugali „Xiaomi Mi Drone 4K“. Toks vertinimas atsiranda dėl to, kad šis dronas per minutę laiko trunkantį testą, praktiškai nepajuda iš vietos, atrodo, kad jis tarsi būti pritvirtintas vienoje vietoje. Labai stabiliai „Xiaomi Mi Drone 4K“ dronas išsilaiko vienoje vietoje.

„DJI Phantom 3S Standard“ nėra toks stabilus, jis svyruoja tiek į viršų, tiek žemyn ir gana stipriai nukeliauja į šoną. Tad „DJI Phantom 3S Standard“ trūksta stabilumo, jei lygintume su „Xiaomi Mi Drone 4K“.

Maksimalaus dronų skraidymo diapazono testavimas

Abu dronai buvo išbandyti tiek miesto teritorijoje, tiek ir mažai gyvenamoje, kalnuotoje vietovėje. Apžvalgos autorius norėjo pasižiūrėti kaip toli nuo valdiklių gali nuskristi dronai. Tad pirmiausiai apie miesto teritorijoje skraidžiusių dronų rezultatus.

„Xiaomi Mi Drone 4K“ dronas nuo valdiklio nuskriejo 3400 metrų ir sustojo, toliau jis jau nebeskrido. Taip pat jau neperdavė jokio vaizdo iš savo kameros. Beliko paspausti mygtuką, kad automatiškai dronas grįžtų namo.

„DJI Phantom 3S Standard“ nuskriejo gerokai trumpesnį atstumą, tik 782 metrus ir nutrūko signalo perdavimas. Dronas nustojo skristi ir įsijungė grįžimo namo funkcija.

Dronų skraidymo kalnuotoje vietovėje rezultatai buvo gana panašūs. „Xiaomi Mi Drone 4K“ dronas nuskriejo 4000 metrų, o „DJI Phantom 3S Standard“ – 837 metrus. Tad abu dronai atviroje ir kalnuotoje vietovėje nuskriejo toliau nei miesto aplinkoje, bet, lyginat dronų nuskriejamus atstumus tarpusavyje, neabejotinas laimėtojas yra „Xiaomi Mi Drone 4K“.

Kamerų testavimas

Nuotraukų kokybė nėra vienoda. Iš pateiktų nuotraukų pavyzdžių matyti, kad „Xiaomi Mi Drone 4K“ drono kameros padarytos nuotraukos yra šviesesnės. Bet pavyzdžiui, debesuotos dienos metu bendras nuotraukoje matomas vaizdas yra aiškesnis „DJI Phantom 3S Standard“ nuotraukose, kaip ir saulėtos dienos metu darytose nuotraukose. Žinoma, čia jau labiau skonio reikalas, tad kaip viskas atrodo galite patys pasižiūrėti vaizdo reportaže nuo 11:45 minutės.

Kalbant apie filmuotos medžiagos kokybę, čia „Xiaomi Mi Drone 4K“ vaizdas yra ryškesnis ir detalesnis, nors „DJI Phantom 3S Standard“ fiksuojamas vaizdas taip pat yra labai geros kokybės. Tik jis atrodo toks labiau „saulėtas“, gal net ir naturalesnis, bet tuo pačiu šiek tiek prarandamas detalumas, ypač žvelgiant į tolimesnius objektus.

Gimbalo (stabilizatoriaus) testavimas

Be jokios abejonės, laimėtojas yra „Xiaomi Mi Drone 4K“ dronas. Vaizdas gerokai mažiau dreba, nei „DJI Phantom 3S Standard“ drone. Tiesą pasakius, „Xiaomi Mi Drone 4K“ drone išvis nejaučiamas kažkoks vaizdo netolygumas ar trikdžiai.

Išvada

Tad apibendrinus šio testo rezultatus, galima teigti, kad daugumą jų laimėjo „Xiaomi Mi Drone 4K“ dronas. Žinoma, nors kamerų testavimas labai ryškių skirtumų neparodė ir gal net šiek tiek geresnis buvo „DJI Phantom 3S Standard“ dronas, visgi, čia jau labiau viskas priklauso ir nuo kiekvieno individualaus požiūrio į tai ką ir kaip mato.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(9)
(7)

Komentarai ()