[Žinios trumpai] Oficialu: „Eurovizija 2023“ nebus surengta Ukrainoje – konkursą rengti siūloma kitai valstybei  ()

Ukrainos svajonei surengti kitų metų „Eurovizijos“ konkursą Mariupolyje nėra galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Eurovizijos“ dainų konkurso organizatorius teigia, kad pradės derybas su BBC dėl galimo kitų metų renginio surengimo Jungtinėje Karalystėje po to, kai padarė išvadą, kad jo negalima rengti Ukrainoje.

Renginį tradiciškai organizuoja praėjusių metų nugalėtojas. Praėjusį mėnesį Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“ laimėjo 2022 m. konkursą. Antroje vietoje liko Didžiosios Britanijos atstovas Sam Ryder.

Ukrainos visuomeninis transliuotojas UA:PBC jau du kartus surengė šį renginį – 2005 ir 2017 m. Europos transliuotojų sąjunga pranešė atlikusi „visą įvertinimą ir galimybių studiją“ dėl galimybės tai pakartoti.

Jame teigiama, kad konkursas yra viena sudėtingiausių pasaulyje televizijos laidų ir jai reikia 12 mėnesių pasiruošimo laiko.

Konkurso valdyba „labai apgailestaudama padarė išvadą, kad, atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, Ukrainos transliuotojas negali įvykdyti saugumo ir veiklos garantijų, reikalingų transliuotojui, kad jis galėtų priimti, organizuoti ir prodiusuoti Eurovizijos dainų konkursą“ pagal renginio taisykles, teigiama EBU pranešime.

„Visiškai siekiame, kad Ukrainos pergalė atsispindėtų kitų metų konkurse“, – sakė EBU. „Tai bus mūsų prioritetas mūsų diskusijose su būsimais šeimininkais“.

 

Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Boriso Johnsono atstovas spaudai Jamie Daviesas sakė, kad „Ukrainos pergalė Eurovizijos dainų konkurse buvo pelnyta“, o Didžioji Britanija tikėjosi, kad kitais metais renginys vyks nugalėtojos šalyje.

Jis sakė, kad Didžioji Britanija užtikrins, kad renginys atspindėtų „turtingą Ukrainos kultūrą, paveldą ir kūrybiškumą“.

JK konkursas buvo surengtas rekordinius aštuonis kartus: keturis kartus Londone (1960, 1963, 1968 ir 1977) ir po vieną kartą Edinburge (1972), Braitone (1974), Harrogate (1982) ir Birmingame (1998).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()