„Politico“: Lietuva yra pavojingiausias regionas Europoje, gali susidurti NATO ir Rusijos kariuomenė  ()

NATO ir Rusijos kariai gali susitikti mūšio lauke Suvalkų koridoriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suvalkų koridorius iki šiol gali būti vadinamas pavojingiausia teritorija, kurioje gali susitikti NATO ir Rusijos kariai. Ją užėmusi Rusija atkirs Baltijos šalis nuo ES.

Birželio 20 d., „Politico“ žurnalistai paskelbė straipsnį apie galimą NATO ir Rusijos konfrontaciją mūšyje dėl Suvalkų koridorio.

Vakarų kariniai ekspertai įsitikinę, kad jei Rusijos Federacija nuspręs įsiveržti į Baltijos šalis, šis koridorius taps Putino pirmuoju taikiniu.

Maskva norės nutiesti sausumos koridorių į Kaliningradą, kaip dabar daro Ukrainoje, bandydama sausuma sujungti Krymą ir Rusijos Federaciją. Jei Putinas to sieks, kils naujas plataus masto karas, kuris gali peraugti į branduolinį.

Suvalkų koridoriaus ilgis iki 100 km. Tokį vardą jam suteikė buvęs Estijos prezidentas Toomas Ilvesas 2015 m. Tada jis pabrėžė strateginę koridoriaus svarbą, Rusijos Fedreacijai jį užėmus, ji atkirstų Baltijos šalis nuo Europos. Koridorius driekiasi Lietuvos ir Lenkijos siena, tarp Baltarusijos rytuose ir Rusijos Kaliningrado vakaruose.

Birželio 18 dieną Lietuvos vyriausybė paskelbė nutraukianti sankcijų numatytų prekių tiekimą iš Rusijos Federacijos į Kaliningrado sritį. Maskva teigė, kad tokia istorija gali tapti „griežtų ir teisėtų veiksmų“ pradžia.

 

Anksčiau buvo skelbta, kad birželio 20 dieną Kaliningrado srityje Rusijos Federacija pradėjo skubiai vykdyti karines pratybas, Lietuvos valdžiai uždraudus į Rusiją įvežti  numatytas prekes.

Maskva reikalauja iš ES daryti spaudimą Lietuvai, kad šalies valdžia duotų leidimą kroviniams gabenti geležinkeliais iš Rusijos Federacijos teritorijos į Kaliningrado sritį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()