[Žinios trumpai] Neįtikėtina! Turkija įveikė Juodosios jūros blokadą - pirmasis laivas su grūdais jau paliko Mariupolio uostą  (2)

„Azov Concord“ - pirmas komercinis laivas, kuris paliko Mariupolį ir praėjo Rusijos karinio jūrų laivyno blokadą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos gynybos ministerijos delegacija Maskvoje surengė derybas dėl komercinių laivų evakuacijos, taip pat dėl ​​Ukrainos grūdų eksporto per blokuotus Juodosios jūros uostus. Po dialogo Turkijos pusė pareiškė, kad derybos vyko konstruktyvioje ir pozityvioje atmosferoje, rašo naujienų agentūra „Anadolu“.

„Šalys aptarė laivybos saugumo Juodojoje jūroje užtikrinimo, grūdų eksporto iš Ukrainos uostų ir Turkijos prekybinių laivų saugaus išplaukimo klausimus“, rašoma pranešime.

Taip pat tapo žinoma, kad Turkija planuoja derėtis su Ukrainos delegacija ir JT dėl humanitarinės krizės sprendimo. 

„Šios problemos sprendimui buvo pasiektas susitarimas surengti Turkijos, Rusijos, Ukrainos ir JT derybas. Šiame kontekste teigiama, kad po derybų su Ukraina ir JT, susitikimas numatomas Turkijoje ateinančiomis savaitėmis“, – rašoma turkiškame leidime.

Be to, pastebėta, kad dvišalės derybos Maskvoje atnešė pirmąjį konkretų rezultatą. Praėjus vos kelioms valandoms po ilgo susitikimo, Turkijos krovininis laivas „Azov Concord“ paliko Ukrainos uostą ir tapo pirmuoju komerciniu laivu, kuris paliko Mariupolį ir praėjo Rusijos karinio jūrų laivyno blokadą.

Anksčiau Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu sakė, kad Ukrainos grūdų eksportas įmanomas ir neišminuojant uostų. Anot jo, Juodosios jūros išvalymas gali užtrukti, o JT pasiūlė sukurti saugų jūrinį koridorių.

 

Turkijos žemės ūkio ir miškų ūkio ministras Fahitas Kirishci birželio 7 dieną pareiškė, kad Turkija susitarė su Ukraina dėl grūdų supirkimo su didesne nei 25% nuolaida. Kartu ministras pridūrė, kad Ankara deda daug pastangų, kad atblokuotų Ukrainos grūdų eksportą jūra ir šiuo klausimu yra tarpininkė tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(5)
(41)

Komentarai (2)