[Žinios trumpai] Legendinio šveicariško šokolado „Toblerone“ laukia milžiniški pokyčiai – to nebuvo nuo pat 1908-ųjų  ()

Visame pasaulyje atpažįstamas trikampis Šveicarijos simbolis sulauks rimtų pokyčių – kokie jie?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiant „atliepti augančią paklausą“, visame pasaulyje žinomas šokoladas „Toblerone“ bus gaminamas ne savo tėvynėje Šveicarijoje.

Iškart atpažįstamas trikampis šokoladas, atsiradęs 1908 metais Tobler šeimos gamykloje, šiuo metu gaminamas išskirtinai Berne.

Iki 2023 metų pabaigos „Toblerone“ atidarys naują gamybos liniją Slovakijoje, kur taip pat gamins šokoladus „Milka“ ir „Suchard“, teigia šio prekės ženklo savininkė JAV maisto milžinė „Mondelez International“.

„Mondelez International“ sakė naujienų agentūrai AFP, kad „Bernas yra svarbi mūsų istorijos dalis ir tokia bus ateityje“.

Ant „Toblerone“ pakuotės pavaizduotas garsusis piramidės formos Materhorno kalnas kartu su miesto simboliu – Berno lokiu.

„Toblerone“  97 procentus savo produktų eksportuoja į 120 šalių, gamintojas per metus pagamina septynis milijardus šokoladinių plytelių, kurias galima rasti parduotuvėse visame pasaulyje.

 

Pasak „Mondelez“, „Toblerone“, kuris yra kilęs iš Tobler pavardės ir „torrone“, itališko medaus-migdolų nugos pavadinimo, parduodamas kas dvi sekundes.

Siekdama laikytis Šveicarijos reikalavimų, bendrovė turės pakeisti ženklinimą ir pašalinti šalies pavadinimą iš pakuotės priekinės pusės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: