[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė netenka svarbiausios jėgos - buriatai bėga iš armijos (Video)  ()

„Laisvoji Buriatija“ skelbia, kad buriatai jau nenori kariauti Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antikarinis fondas „Laisvoji Buriatija“ skelbia, kad etniniai buriatai daugiau nenori būti laikomi okupantais. Yra manančių, kad jie pirmieji buvo mesti į mūšį, nes jų buvo mažiausiai gaila.

„Laisvosios Buriatijos“ fondo vadovė Aleksandra Garmazhapova pranešė, kad Buriatijos gyventojai atsisako sutarčių armijoje, kad nereikėtų vykti kariauti į Ukrainą. Apie tai praneša „Euronews“.

Aleksandros teigimu, daugelis buriatų nenori vykti į Ukrainą, nes nenori būti okupantais.

„Buriatijoje pastebimos maištingos nuotaikos, kai sakoma: „Tokia Ukraina mums „išlenda per gerklę“. Kam mums to apskritai reikia“, – sako Aleksandra.

Taip pat šios respublikos gyventojai mano, kad jie pirmieji buvo mesti į karą ne tik todėl, kad „jų mažiausiai gaila“, bet dar ir dėl to, kad ne jie pagrindinis tautos genofondas. Kartu fondo vadovė pastebi, kad dabar vis dažniau pasitaiko atvejų, kai bandoma atsisakyti sutarčių, anksčiau tokius atvejus buvo sunku įsivaizduoti.

 

Iš viso organizacija sulaukė 300-350 karių, sudariusių sutartis, apsilankymų, kurių metu kariai domėjosi kaip galėtų nutraukti sutartis.

„Laisvoji Buriatija“ yra pirmoji antikarinė etninė iniciatyva Rusijos Federacijoje. Fondas teikia teisinę pagalbą Rusijos kariuomenės sutartininkams, nenorintiems kovoti su Ukraina. Taip pat darbuotojai nagrinėja etninius rasizmo ir ksenofobijos atvejus Rusijos Federacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(213)
(3)
(210)

Komentarai ()