[Žinios trumpai] Ukraina praras didžiausią savo draugą - Arestovičius paskelbė savo nuomonę, kaip tai pakeis situaciją  ()

Nesvarbu, kas bus kitas Jungtinės Karalystės premjeras, parama Ukrainai išliks ta pati.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-09 [Žinios trumpai] Ukraina praras didžiausią savo draugą - Arestovičius paskelbė savo nuomonę, kaip tai pakeis situaciją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Borisas Johnsonas paskelbė, kad traukiasi iš Konservatorių partijos lyderio ir Didžiosios Britanijos ministro pirmininko pareigų, tačiau liks jose iki tol, kol partija išsirinks naują lyderį. Ar kas nors pasikeis, teikiant Vakarų paramą Ukrainai, pasitraukus didžiausiam Kijevo draugui?

„Niekas nepasikeis. JK politika nėra konkretaus asmens politika“, – sako pagrindinis Ukrainos karo balsas, Zelenskio biuro vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius.

„Tai viena sistema, kurią sudaro daugybė mechanizmų. Jie rėmė Ukrainą ir rems ją toliau".

„Primenu, Didžioji Britanija pakeitė kursą, išstojo iš ES ir pradėjo militarizacijos programą. Dabar daugelį prieš Johnsoną buvusių ministrų pirmininkų nėra taip lengva prisiminti, tačiau JK politika išlieka ta pati.

O Didžiosios Britanijos generalinis štabas tikrai yra ta struktūra, kuri mąsto daug ilgiau nei politinė vadovybė, kuri parlamentinėje šalyje gali keistis vos ne kas pusmetį.

Tad čia nerimauti neverta. Pats Johnsonas ministro pirmininko pareigas eis iki spalio, kol įvyks rinkimai, todėl tai labai ilga istorija. Galima apgailestauti, kad Johnsonas išvyksta. Ir, kita vertus, tai istorija, kuri gali pasikartoti, jis vėl gali būti ministru pirmininku arba svarbiu ministru mums ir JK. Be to, tai pamoka visiems, kad prisimintume - demokratijoje nėra šventų vardų. Taip ir turi būti, tokia normali dalykų eiga“.

 

Panašaus požiūrio laikosi ir kitas Ukrainos ekspertas, politologas Volodymyras Fesenko.

„Kai kalbame apie Vakarų šalių politiką Ukrainos atžvilgiu, pirmiausia turime suprasti, kad valstybės politiką formuojančios institucijos ten vaidina nemažą vaidmenį.

O politikams pataria užsienio politikos departamento atstovai. JK tai Užsienio reikalų ministerija arba atitinkamos karinės struktūros. Be to, yra nacionalinių interesų, kuriuos puikiai supranta visos pagrindinės politinės jėgos“, - teigia Fesenko.

Politologas įsitikinęs, kad Ukrainos parama iš JK išliks ir toliau, nesvarbu, kas bus kitas Jungtinės Karalystės premjeras.

„Kitas dalykas, visada egzistuoja ir subjektyvios priežastys. Johnsono pranašumu Ukrainai galima laikyti tą faktą, kad jis buvo labai ryški ir emociškai įkrauta asmenybė, palaikanti Ukrainą“, - primena Volodymyras Fesenko. – „Naujasis premjeras gali turėti santūresnę poziciją, jis gali būti ne tokia ryški asmenybė, kad sukeltų ir žiniasklaidos, ir politinį susidomėjimą“.

 

„Bet svarbiausia Ukrainai yra tas, kad toje pačioje konservatorių partijoje esantis tiek premjeras, tiek užsienio reikalų ministras, tiek partijos atstovai nediskutuoja dėl būtinybės teikti paramą Ukrainai. Jie turi vidinių prieštaravimų, bet palaikymas tęsis, nes jie turi visišką sutarimą dėl Ukrainos“, – sako Ukrainos politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()