[Žinios trumpai] Situacija kaista: Rusija išdavė Iraną - nuostoliai sieks dešimtis milijardų dolerių  (2)

Kruvino Rusijos karo rėmimas Iranui kirto per kišenę: draugystė su okupantu neša nuostolius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-17 [Žinios trumpai] Situacija kaista: Rusija išdavė Iraną - nuostoliai sieks dešimtis milijardų dolerių  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas tiesiogine prasme moka už paramą Rusijai ir jos invaziją į Ukrainą. Po to, kai daugelis Vakarų klientų nustojo pirkti rusišką naftą ir metalus, okupacinė šalis persimetė į Azijos rinkas, nusprendusi žaliavas ir produkciją pardavinėti Indijai ir Kinijai. Anksčiau pagrindinai Irano vartotojai buvo Azijos piliečiai, tačiau dabar dėl to kyla problemų, nes Rusijos Federacijos siūlomos nuolaidos stipriai numuša kainą, tuo faktiškai išstumdamos sąjungininkus iš rinkų.

Medžiagą apie tai publikuoja „The Wall Street Journal“.

Pavyzdžiui, vienas Irano prekybininkas pavadino „žudikiška“ nuolaidą, 30 USD už toną, kurios iš jo pareikalavo Kinijos ir Indijos pirkėjai, siekdami sulyginti kainas su rusiškomis. Būtent Kinija ir Indija specialiai nepalaikė sankcijų į Ukrainą įsiveržusiai Rusijai, nes puikiai suprato, kur tekės pigi rusiška nafta ir kur važiuos traukiniai su plienu.

 

Tarp Irano ir Rusijos įmanomi draugiški santykiai politikoje, dėl antivakarietiškos pozicijos, tačiau konfrontacija ekonomikoje gali išjudinti pjedestalo, ant kurio jie kartu stovi, pamatus. 2021 m., pardavęs naftą, Iranas gavo milžinišką 27,9 mlrd. USD pelną. Tokia suma greitu metu jam tikrai nenusimato.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(0)
(125)

Komentarai (2)