[Žinios trumpai] Rusijos verslas laukia visiško pardavimų žlugimo, planuoja „precedento neturinčius sunkumus“  ()

Ekspertai teigia, kad Rusija tikisi mažmeninio vartojimo žlugimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blogiau nei devintajame dešimtmetyje: Rusijos mažmenininkai prognozuoja pardavimų žlugimą dėl V. Putino sukelto karo. Kremliaus pradėtas karas prieš Ukrainą smogia paprastiems rusams. Rusijos mažmenininkai (tiek didmenininkai, tiek mažmeninės prekybos tinklai) tikisi visiško pardavimų žlugimo.

Tai pranešė Rusijos „The Moscow Times“ naujienų tarnyba, remdamasi Mažmeninės prekybos įmonių asociacijos (AKORT) duomenimis.

Prognozės Rusijos ekonomikai yra nuviliančios. Ekspertai mano, kad iki 2022 metų pabaigos pardavimai Rusijos parduotuvėse sumažės 8-9 %. Tai būtų blogiau nei 1990-aisiais, kuriais valdžia ir propaganda taip gąsdino rusus. Tais sunkios ekonominės krizės ir hiperinfliacijos laikais didžiausias nuosmukis siekė 6,2 %. Tačiau tuo metu Rusijos Federacijos valdžia ėjo ekonomikos ir politinės sistemos liberalizavimo keliu, į šalį dideliais kiekiais patekdavo importuotų prekių, kurios leido greitai įveikti problemas.

Dabar valdžia Rusijai nuleido geležinę uždangą, užblokuodama jos vystymosi kelią, tai yra, situacija ir toliau blogės. Pardavimų žlugimą apskritai lemia dvi priežastys: sankcijos ir bendras gyventojų nuskurdimas. Visa tai – agresyvios Kremliaus politikos, dėl kurios kilo karas prieš taikią Ukrainą, rezultatas.  

Daugiau nei tūkstantis pasaulinių kompanijų surengė agresorės boikotą, nustodamos su ja bendradarbiauti. Jos nustojo tiekti savo prekes ir paslaugas Rusijai, pradėjo Rusijos Federacijos teritorijoje uždaryti savo gamybos padalinius.

 

„Tiekimo grandinių griovimas, poreikis greitai ieškoti naujų tiekėjų, infliacinis spaudimas, efektyvios paklausos mažėjimas – pirmą kartą pramonė pajunta visų šių veiksnių poveikį vienu metu“, – sakė Igoris Karajevas, AKORT bendrovės valdybos pirmininkas.  

Jis patikslino, kad Rusijos mažmeninė prekyba susidūrė su „precedento neturinčiais sunkumais“.

Jo teigimu, didesnis nuosmukis prognozuojamas drabužių ir buitinės technikos segmentuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()