[Žinios trumpai] Vengrai atėjo į protą? Priimtas istorinis sprendimas, nedavęs ramybės nuo pat karo pradžios  (5)

Vengrija keičia kryptį: duotas sutikimas ginklų tranzito vykdymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrija davė sutikimą Ukrainai iš ES šalių tiekiamų ginklų tranzito vykdymui. Lvivo miesto tarybos spaudos tarnybos duomenimis, tai pareiškė Vengrijos užsienio reikalų viceministras, susitikęs su Lvivo meru Andriumi Sadovu. Kaip pabrėžė Levente Madyar, vengrai yra pasirengę užtikrinti netrukdomą pagalbos suteikimą Ukrainai per savo teritoriją. Nebus ir jokių apribojimų ginklams.

„Esame priblokšti čia vykstančiais įvykiais, nuoširdžiai užjaučiame ukrainiečius. Dviejų šimtų metų laikotarpiu  patys tris kartus buvome priversti kariauti su Rusija. Kitaip nei daugelis Europos šalių, patys pajutome, ką reiškia kariauti su galingu ir stipriu priešu. Tačiau visgi Vengrija nepasirengusi tiekti savo ginklus, tuo pačiu metu duodame sutikimą trečiosioms šalims naudoti mūsų teritoriją“, – pabrėžė Madyaras.

 

Vengrija taip pat pareiškė esanti pasirengusi suteikti Ukrainai humanitarinę paramą ir pagalbą. Visų pirma, šalis yra pasirengusi priimti gydytis Ukrainos piliečius, įskaitant kariškius. Ji taip pat skiria tūkstantį stipendijų studentų priėmimui.

Įdomu tai, kad visai neseniai Vengrijos užsienio reikalų ministras paskelbė atsisakantis suteikti transporto koridorius ginklams gabenti, nes tai kelia pavojų vakariniuose Ukrainos regionuose gyvenantiems vengrams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(69)

Komentarai (5)