Garsus Rusijos ekspertas pašiurpęs: „Rusija per kelis mėnesius nusmuko iki Afrikos lygio, bendrausim nebent su Gabonu”  ()

Rusijos karas su Ukraina smogė jos statusui: nukrito iki Trečiojo pasaulio valstybių lygio, pažymi žinomas Rusijos ekspertas Anatolijus Nesmijanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida svaigsta dėl Rusijos užsienio reikalų ministro Lavrovo vizito Afrikoje. O juk šis vizitas teparodo staigų Rusijos pasaulinio statuso smukimą ir jis yra viena iš tiesioginių, nesėkmingo karo su Ukraina, pasekmių.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo žinomas Rusijos ekspertas Anatolijus Nesmijanas.

„Rusijos žiniasklaida su jauduliu, tiesiogine to žodžio prasme, praneša apie šiltą Rusijos užsienio reikalų ministro sutikimą Arabų valstybių lygoje. Be jokios abejonės, šiuo metu rusams tai tiesiog išskirtinė žinia. Tačiau čia reikia suprasti, kad dabar, trečiojo pasaulio šalys - Iranas, Turkija, arabų valstybės – tai yra riba, pakilus aukščiau, valstybių, laikančių Rusiją lygiaverte sau, neliko“, – sakė jis.

Maskva atsidūrė situacijoje, kai Vakarai aktyviai remia Ukrainą, ją ginkluoja, siunčia patarėjus, apmoko Ukrainos kariškius, bet tiesiogiai nedalyvauja konflikte. Kita vertus, Rusija yra šio konflikto šalis, nieko ypatingo nepademonstravusi, vadinasi, nepasieks ir  besąlygiško priešo pasidavimo, pabrėžia Nesmijanas.

 

„Tai yra statuso pažeminimas, todėl nenuostabu, kad dabar Rusija yra viename lygyje su vakarykšte (ir šiandienine) pasaulio periferija. Šalies smukimo tempai pasaulio hierarchijoje yra gana dideli. Dar pora metų – ir Užsienio reikalų ministrui šiltus ir draugiškus priėmimus rengs Gabonas, Dramblio Kaulo Krantas, Etiopija. O rusų propaganda entuziastingai aprašinės šiuos šiltus priėmimus. Toliau teliks Centrinės Afrikos Respublika, Šri Lanka ar Haitis. O ką, visai geri vaikinai“, – pažymi ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(1)
(82)

Komentarai ()