Ištyrę Mariupolio okupantų dalinamą „geriamąjį“ vandenį, savanoriai buvo šokiruoti: tai prilygsta biologinei bombai!  ()

Piliečiai buvo raginami prieš geriant vandenį jį užvirti, kad neapsinuodytų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupacinė administracija Mariupolio gyventojams dalija „geriamąjį“ vandenį, užterštą išmatų bakterijomis. Apie tai pranešė Mariupolio miesto tarybos spaudos tarnyba.

Pasak valdžios, savanoriams pavyko paimti „geriamojo“ vandens mėginius, kuriuos įsibrovėliai išdalina okupuoto miesto gyventojams.

Mėginiai buvo išvežti iš nekontroliuojamos gyvenvietės, laikantis visų sanitarinių reikalavimų, kad būtų išvengta bet kokių nukrypimų tyrimo metu. Mariupolio miesto taryba tvirtina, kad analizės rezultatai šokiruoja ekspertus.

„Remiantis Zaporižios ligų kontrolės ir prevencijos centro bakteriologinės laboratorijos atliktu tyrimu, vandenyje rasta koliforminių bakterijų. Tai yra, vanduo susimaišęs su išmatomis“, – sakoma vietos valdžios pranešime.

Vandentiekio darbuotojai komentare Mariupolio miesto tarybai taip pat teigė, kad geriamajame vandenyje pagal sanitarines normas ir taisykles koliforminių bakterijų neturėtų būti. Ekspertų teigimu, šie organizmai priklauso Escherichia coli bakterijoms ir yra būdingi paviršiniams vandens telkiniams.

 

„Tokio vandens gerti negalima, yra didelė rizika, kad jis gali būti užterštas kitais patogeniniais mikroorganizmais, kurie gali „nešioti“ dizenteriją ir cholerą. Mariupoliečiams patariame užvirti vandenį, kad neapsinuodytų“, – pridūrė Mariupolio miesto taryba, komentuodama „geriamo“ vandens tyrimo rezultatus okupuotame mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()