[Žinios trumpai] Į Vakarus atvyko „labai rimti žmonės nuo paties Putino“, prasidėjo slaptos derybos - skelbiama, kas vyksta ir ko nori Putinas  (5)

Putino „pasiuntiniai“ Europoje prašo paliaubų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai sustiprino pastangas surengti „referendumus“ okupuotose teritorijose tam, kad būtų didesnis spaudimas derybų procesui. Tuo pat metu Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas išsiuntė „pasiuntinius“ į Europą prašyti paliaubų.

Tai per laidą su Marku Feiginu pareiškė prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Rusai suruošė eilinį emisarų atvykimą į Vakarus. Labai rimti žmonės nuo paties Putino, aiškina: „Na, reikia kažkaip susitarti, nes kažkaip nepadoru pralaimėti. Pralamėjimas tai ne išeitis. Jeigu Putinas bus pašalintas – bus siaubas. Pažiūrėkite - kas ateis į valdžią, nieks nežino, gal dar blogesni. Derėkimės“.

„Arba, kodėl šiandien įvyko JT generalinio sekretoriaus ir Šoigu pokalbis? Šoigu labai ilgai stengėsi išvengti šio pokalbio, o šiandien tai įvyko. Buvo aptarti rusams nemalonūs dalykai“, – pasakojo Arestovičius.

 

Anot jo, kovo mėnesį, Stambule vykusių derybų metu, rusai buvo pasirengę išvesti kariuomenę prie sienų, buvusių vasario 23 dieną. Tada derybų prašė Rusijos Federacija. Šiandien jie dar atkakliau prašo derybų.

Tuo pačiu Arestovičius prisipažino, kad karą Ukrainoje analizuoja, remdamasis netiesioginiais duomenimis, nes neturi tiesioginės prieigos prie valstybės paslapčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(14)
(55)

Komentarai (5)