Kremliaus TV propagandistai išprotėjo – įvardijo 3 pagrindinius Rusijos taikinius, jei JK įstos į karą Ukrainoje (Video)  (6)

Rusijos žurnalistas Igoris Korotčenka įvardijo tris taikinius, į kuriuos Rusija smogs, jei Jungtinė Karalystė įsitrauktų į karą Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-23 Kremliaus TV propagandistai išprotėjo – įvardijo 3 pagrindinius Rusijos taikinius, jei JK įstos į karą Ukrainoje (Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korotčenka tai išsakė neseniai pasirodęs per Rusijos valstybinę televiziją, kurią valdžia ne kartą naudojo grasindama Vakarams po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario pabaigoje įsakė įsiveržti į Ukrainą.

JK, kaip ir kitos Vakarų šalys, greitai pasmerkė invaziją ir suteikė humanitarinę bei karinę paramą Ukrainai apsiginti. Tačiau jie nėra tiesiogiai įsitraukę į kovą su Rusija, o tai greičiausiai sukeltų masinį konflikto eskalavimą ir plėtrą.

Vis dėlto Rusijos valstybinės televizijos, kuri daugiausia pastūmėjo Putino prokarinę propagandą, nariai spėliojo, kaip Putinas reaguotų, jei JK įstotų į karą.

Diskusijos vaizdo įrašą pirmadienį išvertė ir „Twitter“ paskelbė BBC žurnalistas Francisas Scarras.

 

„Rusija nenori karo su JK. Tačiau jei britų kariai atsidurs Ukrainoje ir įsitrauks į kovą prieš Rusijos ginkluotąsias pajėgas, pasiliekame teisę imtis bet kokių galimų veiksmų“, – sakė Korotčenka.

 

Rusijos žurnalistas pridūrė, kad jeigu kuri nors NATO šalis siųs karius į Ukrainą, tai Kremliui suteiks „teisę reaguoti bet kokiu būdu, įskaitant prevencinius smūgius“. Jis sakė, kad „nereikia“ prevencinių branduolinių smūgių, o pasisakė už hipergarsines „Kinzhal“ raketas.

Pirmoji vieta, pagal Korotčenko Rusija greičiausiai taikysis, yra JK Gynybos ministerija (AM) Whitehall rajone, kur, jo teigimu, britų lyderiai „kuria planus ir kuria karą prieš Rusiją“. Nors jis teigė, kad pagal šį scenarijų Maskva nesitaikys į civilius, AM yra Londono centre, netoli civilių ir kitų vyriausybinių rajonų.

Antrasis tikslas būtų ataka prieš Didžiosios Britanijos karines bazes, kuriose, jo teigimu, yra saugomi branduoliniai ginklai, nors mažai tikėtina, kad JK ar bet kuri kita Vakarų valstybė panaudotų branduolinius ginklus prieš Rusiją.

Galiausiai jis sakė, kad Rusija nusitaikys į „kitus sprendimų priėmimo centrus“ Londone, bet tiksliai nenurodė, ką tai reikšia.

„Tai nėra grėsmė", - sakė Korotčenka. „Tai prevencinė savigynos teisė, kuria privalome pasinaudoti, jei Britanija tikrai nuspręs su mumis kovoti“.

Jo pastabos buvo atsakas į pranešimus, kai JK karininkas Paulas Carney sakė, kad britų kariai turi būti „fiziškai pasirengę operacijoms“, kad „atsižvelgtų į Rusijos keliamą grėsmę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(31)
(-27)

Komentarai (6)