[Žinios trumpai] Orbanas uždarame posėdyje paskelbė kaip ir kada baigsis karas: „Ukraina praras iki pusės savo teritorijų“  (14)

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas uždarame posėdyje, įvykusiame rugsėjo 10 d., pareiškė, kad sieks, kad Europos Sąjunga nepratęstų sankcijų Rusijai dar šešiems mėnesiams, o karas Ukrainoje tęsis dar 8 metus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-19 [Žinios trumpai] Orbanas uždarame posėdyje paskelbė kaip ir kada baigsis karas: „Ukraina praras iki pusės savo teritorijų“  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl to Ukraina, anot jo, neteks nuo trečdalio iki pusės savo teritorijos. Slapto susitikimo Vengrijos Kečo kaime detales pateikia „Szabad Europa“.

Uždarą posėdį, kuriame dalyvavo pats Viktoras Orbanas, Vengrijos vyriausybės nariai, taip pat vietos valdžios atstovai, organizavo partija „Fidesz“, vadovaujama Vengrijos ministro pirmininko. Atsižvelgiant į tai, kad šis susitikimas buvo itin slaptas, publikacijoje yra tik informacija, gauta iš uždaro renginio dalyvių žodžių.

Vienas iš susitikimo akcentų, anot Vengrijos žiniasklaidos, buvo karo Ukrainoje aptarimas. Orbanas sakė manantis, kad karas su Rusija tęsis iki 2030 metų ir galiausiai Ukraina praras jei ne pusę, tai trečdalį savo teritorijos. Anot Vengrijos premjero, šis karas galėjo likti vietiniu konfliktu, jei ne Vakarų šalių įsikišimas. O įvesdama sankcijas Rusijai, anot V. Orbano, ES tik dar labiau pablogina situaciją.

 

Viktoro Orbano prognozėmis, dėl sankcijų sukeltos energetinės krizės žiemą Europos pramonė gali sustoti iki 40 proc. Todėl V. Orbanas mano, kad reikia dėti visas pastangas, kad ES nepratęstų sankcijų Rusijai dar šešiems mėnesiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(74)
(-65)

Komentarai (14)