Ekspertai skelbia savo nuomonę apie galimą perversmą Kinijoje: kokia situacija Pekine, kas gali vadovauti kariuomenei (Foto, Video)  (2)

Socialiniuose tinkluose sklando gandai apie perversmą prieš Kinijos prezidentą Xi Jinpingą, tačiau ekspertai pabrėžė, kad kol kas nėra konkrečių perversmo ar kokių nors neramumų Kinijoje įrodymų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-25 Ekspertai skelbia savo nuomonę apie galimą perversmą Kinijoje: kokia situacija Pekine, kas gali vadovauti kariuomenei (Foto, Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar Xi Jinpingui gresia perversmas?

„Twitter“ paskyrose, turinčiose kelis tūkstančius sekėjų, pranešama, kad prieš Xi buvo įvykdytas perversmas. Pasirodė ir įpėdinio nuotraukos. Tačiau nė viena iš šių paskyrų nėra labai patikima, nes dauguma jų yra anoniminių naudotojų.

Taip pat pasirodė vaizdo įrašai apie tariamą karinį judėjimą.

„Šis vaizdo įrašas apie karinių transporto priemonių judėjimą į Pekiną pasirodė iškart po to, kai šalyje buvo sustabdyti 59 procentai skrydžių ir įkalinti aukšti pareigūnai. Yra daug dūmų, vadinasi, kažkur CCP viduje kilo gaisras. Kinija yra nestabili“, – sakė Gordonas G. Changas.

Gynybos reikalų rašytojas Sauravas Jha socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo, kad anksčiau šeštadienį nebuvo skrydžių virš Tibeto autonominio Cihnos regiono.

„Mums čia, Indijoje, kelia tiesioginį susirūpinimą. Taip pat atšaukiama daug skrydžių į Lasa Gonggarą. Turime pamatyti, ar karinis oro eismas virš Tibeto plynaukštės pakils, ar ne“, – sakė Jha, užsimindamas apie galimą karinę veiklą Vakarų Kinijoje, besiribojančioje su Kinija, kur Indija ir Kinija jau seniai dalyvauja karinėje priešpriešoje.

Ką sako ekspertai?

 

Dauguma Kinijos ekspertų pabrėžė, kad nėra jokių perversmo ženklų, išskyrus komentarus socialinėje žiniasklaidoje, ypač Indijos sluoksniuose.

Kinijos ekspertas Aadilas Braras pažymėjo, kad Xi, grįžęs iš Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikimo, greičiausiai yra karantine, o tai paaiškintų jo nebuvimą viešuosiuose reikaluose šiuo metu.

 

Braras taip pat pasidalino skrydžių duomenimis, rodančiais, kad skrydžiai nenutrūksta. Jis taip pat pasidalijo aukšto rango Kinijos pareigūnų viešų instruktažų vaizdiniais, leidžiančiais manyti, kad vyriausybė veikia normaliai.

Žurnalistas Zakka Jacob pabrėžė, kad Xi turi stiprią institucinę valdžią Kinijoje, todėl perversmas mažai tikėtinas.

„Šį rytą sklinda daug gandų apie karinį perversmą Kinijoje. Kol kas nieko patikimo. Kariniai perversmai Kinijoje mažai tikėtini, nes Liaudies išlaisvinimo armija priklauso Centrinei karinei komisijai. Xi, būdamas Komunistų partijos generaliniu sekretoriumi, vadovauja CMC. Armija yra partijos, o ne vyriausybės“, – tviteryje sakė Jacob.

 

Žurnalistas ir rašytojas Ananthas Krishnanas taip pat sakė, kad kol kas nėra perversmo įrodymų.

„Nors Kinijos politika yra juodžiausia iš juodųjų dėžių, šiandien Pekine neradau jokių įrodymų, patvirtinančių bet kokius socialinės žiniasklaidos gandus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ sakė Krishnanas, pažymėdamas, kad gandai pasklido artėjant Kinijos komunistų partijos kongresui, kuriame Xi Jinpingas gali būti perrinktas trečiai kadencijai.

Honkonge įsikūręs „South China Morning Post“ nepranešė apie jokį perversmą ar politinį sukrėtimą Kinijoje. Per pastarąsias 24 valandas jis paskelbė dešimtis tviterinių žinučių apie įvairias problemas, susijusias su Kinija ir pasauliu, bet nė užuominos apie tariamus įvykius Pekine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)

Komentarai (2)