[Žinios trumpai] Rusai virto į bomžus - skelbiami neįtikėtini vaizdai, kuo baigėsi „Rusiško pasaulio rojus“ prie Kazachstano sienų (Video)  ()

Rusijos „klajokliai“ stringa Rusijos ir Kazachstano pasienyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugybė karinio amžiaus rusų vyrų šiandien bando palikti Rusiją, kad nepakliūtų į mobilizacijos spąstus ir į „mėsmalę“ Ukrainos frontuose. Išvažiuojančių žmonių srautas toks didelis, kad patikros punktai būna perkrauti. Rusai yra priversti laukti savo eilės kelias dienas, gyvendami labai nemaloniomis sąlygomis.

Socialiniuose tinkluose atsirado įspūdingi kadrai, kuriuose užfiksuoti Rusijos „klajokliai“, įstrigę Rusijos ir Kazachstano pasienyje esančiame Tioploje kontrolės punkte.

Sprendžiant iš pateiktos medžiagos, nuo mobilizacijos bėgantys rusų vyrai iš rąstų ir plėvelės stato laikinas „jurtas“, kad išvengtų šalčio. Kai kurie miega tiesiai po atviru dangumi, degina laužus, kad sušiltų ir patys gamina maistą.

 

Gamtinius reikalus, „klajokliams“ tenka daryti krūmuose, nes tualetų aplink nėra.

Pirminiais duomenimis, praėjusią savaitę iš Rusijos pabėgo daugiau nei 200 000 žmonių. Didžioji dauguma išvykusiųjų – karinio amžiaus vyrai. Iš esmės jie bėga į artimą užsienį: Kazachstaną, Sakartvelą, Kirgiziją ir kitas šalis.

Jau dabar į kariuomenę mobilizuojami visi, įskaitant daugiavaikius tėvus, pagyvenusius žmones ir net neįgaliuosius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()