O. Scholzas paskelbė drebinantį pareiškimą apie Ukrainą – bus patenkintas didysis Kyjivo prašymas  ()

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas atidarydamas penktąjį Vokietijos ir Ukrainos verslo forumą dėl Ukrainos atkūrimo pareiškė, kad ji taps ES nare, todėl šalis turėtų būti atkurta atsižvelgiant į šią perspektyvą, praneša „Ukrinform“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot kanclerio, kandidatės į ES statuso suteikimas Ukrainai buvo signalas investuotojams: investuoti pinigus į jos atkūrimą reiškia investuoti į šalį, kuri taps Europos Sąjungos ir bendros Europos rinkos dalimi.

Taip pat svarbu išdiskutuoti kaip tiksliai turėtų vykti atsigavimo procesas, kad ateityje būtų kuo lengviau integruoti šalį į ES.

„Tai reiškia, kad tiek logistikoje, tiek transporte reikia veikti taip, kad Ukraina būtų nedelsiant „pririšta“ prie Europos vidaus rinkos“, – sakė Scholzas. – Tai reiškia, kad eksporto keliai turėtų būti atviri Ukrainos gaminiams, Ukrainos firmoms. O tuo pačiu reikia prisiminti ir natūralią aplinką bei ekologinę žemdirbystę“.

Olafas Scholzas kaip pavyzdį nurodė Ukrainos energetikos sektorių: jį reikia ne tik atkurti po Rusijos atakų, bet ir pagerinti pramonės efektyvumą, taip pat plėtoti elektros eksportą į ES. Ypatingą dėmesį būtina skirti atsinaujinančios energijos gamybos plėtrai, nes Ukrainos gamtinės sąlygos tam yra tinkamiausios: galima naudoti ir saulę, ir vėją.

 

„Jau yra pirmasis susitarimas tarp Ukrainos ir Vokietijos įmonių, ir mes žinome, kad čia yra didelis potencialas“, – sakė kancleris.

Prisiminkite, birželio 23 d. Europos Sąjunga pritarė, kad Ukrainai būtų suteiktas kandidatės į ES statusas. Neseniai Olafas Scholzas paskelbė, kad reikia plėsti Europos Sąjungą, atsižvelgiant į jos geopolitinį vaidmenį. Tačiau jis pabrėžė, kad ES kandidatės – Ukraina, Moldova, Vakarų Balkanų šalys ir Gruzija – turi atitikti visus kriterijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(2)
(155)

Komentarai ()