[Žinios trumpai] Kazachstanas skelbia apie „precedento neturintį“ pavojų - gali kilti karas su Rusija, skubiai ieško sąjungininkų  ()

Prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas mano, kad Kazachstano valstybės vientisumui iškilo grėsmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas mano, kad Kazachstano valstybės vientisumui iškilo grėsmė. Po Rusijos invazijos į Ukrainą jis nusprendė skirti didesnį dėmesį „visapusiškam kariuomenės ir viso jėgos bloko modernizavimui“. Kazachstanas jau finansavo gynybos sektorių papildomu milijardu JAV dolerių. Ateinančiais metais valdžia kiek įmanoma stengsis sustiprinti kariuomenę.

Tai Tokajevas pareiškė respublikos štabe, pristatydamas savo programą lapkričio mėnesio rinkimams. Jo žodžius cituoja oficialus „Telegram“ kanalas „Toqaev2022“.

Prezidento teigimu, šalies karinis biudžetas (2021 metų duomenimis - 1,7 mlrd. JAV dolerių) išaugo beveik 1,5 karto. Jis pažadėjo aprūpinti kariuomenę modernia ginkluote.

Tokajevas pažymėjo, kad Kazachstanas visada palaikė taikų kursą, tačiau šiandien yra priverstas pakeisti savo poziciją, kad nebūtų prarastas suverenitetas.

 

Kazachstano kariuomenė taip pat bus rengiama „hibridiniam karui“, kurį Rusija mėgsta kariauti. Priverstas balansuoti tarp Rusijos, Vakarų ir Kinijos, Tokajevas ieško sąjungininkų. Šia kryptimi jau matomi pirmieji rimti žingsniai: susitarimas su Kinija dėl karinio bendradarbiavimo stiprinimo ir susitarimas su Turkija dėl dronų gamybos bei keitimosi žvalgybos informacija ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(2)
(154)

Komentarai ()