[Žinios trumpai] „Siaubinga klaida“, - žydai įsiutę, skelbiama, kad Ukraina padarė katastrofišką klaidą santykiuose su Izraeliu  ()

Ukrainos delegacijos balsavimas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje prieš Izraelį sukėlė stiprią rusakalbių izraeliečių reakciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos rabinas Moshe Reuven Azman aštriai kritikavo Kyjivo paramą JT rezoliucijai, raginančia Izraelį atsikratyti branduolinių ginklų, kurių egzistavimo jis oficialiai nepripažįsta.

Ukrainos delegacijos balsavimas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje prieš Izraelį sukėlė stiprią rusakalbių izraeliečių reakciją.

Atsižvelgdamas į tai, Moshe Reuven Azman išsiuntė atvirą laišką Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmitrijui Kulebai. Dokumentas buvo paskelbtas feisbuke.

Jis mano, kad tai nepriimtina, atsižvelgiant į tai, kad Kyjivas Izraelio vyriausybės prašo karinės pagalbos.

 

„Toks Ukrainos balsavimas JT yra baisi klaida, kuri nubrauks mėnesius ir metus trukusį bendradarbiavimą, paramą ir derybas“, – rašo rabinas.

Tel Avive tai vertinama „kaip dūriu į nugarą“ ir šis veiksmas gali sutrikdyti visus darbus, siekiant išplėsti Izraelio pagalbą Kyjivui.

Azman priminė, kad Ukraina 1994 metais atsisakė savo branduolinių ginklų pagal „tarptautines garantijas“, o 2022 metais sulaukė Rusijos atakos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(31)
(-5)

Komentarai ()