Įspūdingas pasiekimas! Pirmą kartą sukurta medžiaga, kokios nėra Žemėje – sukels didžiulį poveikį technologijoms ir net tarptautiniams santykiams  ()

Precedento neturinčio eksperimento metu dvi mokslininkų komandos abiejose Atlanto pusėse atkartojo medžiagą, kuri anksčiau nebuvo gaminama niekur Žemėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša NPR, šio galingo junginio atkartojimas gali turėti didžiulį poveikį ne tik aukščiausios klasės mašinų gamybai, bet ir tarptautiniams santykiams.

Geležies ir nikelio junginys, vadinamas tetrataenitu, paprastai randamas asteroiduose. Kaip pažymima Kembridžo universiteto pranešime spaudai, mokslininkai, dirbę kartu su Bostono Šiaurės Rytų universitetu, nustatė, kad jei jie į mišinį įmaišys fosforo, jie galėjo pagaminti sintetinį tetrataenitą.

Sintetinio tetrataenito atradimas yra didžiulis pasiekimas, nes jis gali būti naudojamas kaip retųjų žemių mineralų alternatyva. Retieji žemės mineralai yra vertingos ir sunkiai išgaunamos medžiagos, iš kurių gaminami„nuolatiniai magnetai“, kurie naudojami technologijose nuo elektrinių transporto priemonių iki NASA eksperimentų.

Per pastaruosius kelis dešimtmečius Kinija dominavo retųjų žemių metalų rinkoje, nes daug šių mineralų randama jos žemyninės dalies pakraščiuose.

Tačiau su nauja terataenito sinteze gali atsiskleisti ateitis už Kinijos dominuojamos retųjų žemių metalų rinkos, nes, kaip pažymėjo NPR kalbėjęs ekspertas, jis gali būti naudojamas kaip daugumos nuolatinių magnetų komponentų pakaitalas.

 

Bostono Šiaurės Rytų universiteto atstovė Laura Lewis perspėjo dėl ankstyvo optimizmo, sakydama, kad reikia atlikti daugybę bandymų, ir net tada praeis mažiausiai penkeri metai (gal ir daugiau), kol prasidės jo platesnio masto gamyba.

Vis dėlto tai suteikia jaudinantį žvilgsnį į tai, kaip kosminės medžiagos gali padėti mums čia, Žemėje, ir, tikimasi, atneš teigiamų tarptautinių pokyčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()