[Žinios trumpai] Kadyrovo smogikai atvyko į Iraną: be atodairos šaudo į visus, skelbiamas beprotiškas žiaurumas  ()

Iraną drebina protestai, tokių nebuvo nuo 2019 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Protestai Irane tęsiasi nuo rugsėjo pabaigos. Socialinis sprogimas įvyko po to, kai policija sulaikė 22 metų Mahsą Amini dėl „netinkamai dėvimo hidžabo“. Po kelių dienų ji buvo atvežta į ligoninę komos būsenos, ten ji mirė. Pareigūnai nurodė, kad Amini mirties priežastis buvo širdies priepuolis. Tačiau žuvusiosios tėvai teigia, kad ji neturėjo sveikatos problemų. Jie daro prielaidą, kad saugumo pajėgos nukankino nelaimingąją moterį.

Visuomenė pasipriešino dėl moterų priespaudos, šalyje prasidėjo daugybė protestų. Lapkričio 19 d. nuo policijos veiksmų mirė mažiausiai 378 žmonės. Tokių protestų Irane nebuvo nuo 2019 m.

Panašu, kad šalies valdžia negali susidoroti su didėjančiu visuomenės pasipriešinimu. „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“, remdamasis socialiniais tinklais, rašo, kad Irane pastebėti „kadyroviečių“ būriai, persirengę IRGC pareigūnais.

 

Liudininkų teigimu, šie žmonės yra ypač žiaurūs protestuotojų atžvilgiu, laikosi atskirai nuo kitų saugumo pajėgų.

Paprastai jie pasirodo tamsintais šarvuotais mersedesais ir be atodairos šaudo į visus, kurie protestuoja. Jų aukomis tampa net vaikai ir moterys.

Socialiniuose tinkluose žmonės galvoja, kad V. Putinas įsakė Kadyrovui išsiųsti savo žmones į Rytus kaip karinio bendradarbiavimo su Iranu dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(43)
(-27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: