FIFA baudiniai atgyveno? JAV žvaigždė Pulišičius turi genialų pasiūlymą išbandytą JAV futbole – kaip tai atrodo? (Video)  (7)

JAV nacionalinės komandos žvaigždė Christianas Pulišičius pritarė idėjai pakeisti baudinių seriją ledo ritulio tipo baudiniais, kurie buvo naudojami MLS pirmosiomis dienomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-18 FIFA baudiniai atgyveno? JAV žvaigždė Pulišičius turi genialų pasiūlymą išbandytą JAV futbole – kaip tai atrodo? (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pirmuosius keturis sezonus (1996–1999 m.) JAV lyga „Major League Soccer“ (MLS) sprendė lygiosiomis pasibaigusių rungtynių klausimą originaliu būdu – kai žaidėjas sustodavo ties 35 jardais (32 m) nuo vartų ir žaidė vienas prieš vieną su vartininku (taip kaip vyksta baudiniai ledo ritulyje). Žaidėjas turėjo penkias sekundes atlikti smūgį.

Nors formatas buvo išjuoktas kaip amerikietiškas triukas, pastaruoju metu idėja buvo persvarstyta. Prieš penkerius metus FIFA techninis direktorius Marco van Bastenas pasiūlė sugrąžinti tokius baudinius. Nyderlandų legenda Johanas Cruyffas taip pat anksčiau pritarė formatui.

Dabar Pulišičius palaiko ledo ritulio stiliaus baudinius, neseniai pasirodęs podcast'e „Indirect“ su Timu Reamu ir Steve'u Schlangeriu.

Paklaustas, kokius taisyklių pakeitimus jis padarytų, jei turėtų galią, „Chelsea“ krašto puolėjas atsakė: „Turiu du. Sakyčiau pirmas dalykas, kai viskas nusikelia į pratęsimą, tai 100 procentų turėtų būti visą laiką auksinis įvartis. Niekada nesuprasiu, kodėl taip nėra“.

 

„Ir antras, manau, kad vietoj baudos smūgių turėtų būti atliktas senas driblingas iš 30 jardų (27 m) ar panašiai, vienas prieš vieną su vartininku“.

Skirtingai nuo FIFA baudos smūgio, MLS stiliaus baudinys yra situacija, kuri suteikia vartininkui daugiau šansų nei tradiciniu baudos smūgiu.

Kaip tai atrodo, galite pažiūrėti šiame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(7)
(13)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: