Rusijoje nauja pykčio banga: paaiškėjo, kas nutiko artileristams ir tankistams  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija ir toliau šlubuoja formuojant ginkluotąsias pajėgas, kurios kariaus prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo korespondentai ir tinklaraštininkai nustebo, kai mobilizuotieji, apmokyti kaip tankistai ir artileristai, buvo išmesti į fronto liniją kaip pėstininkai.

Sausio 4 d., ISW analitikai paskelbė daugybę Rusijos gynybos ministerijos klaidų formuojant naujas kovines grupes, kurias jie siunčia į Ukrainą.

Ekspertai teigia, kad Rusijos karinė vadovybė turėjo mažai laiko perkvalifikuoti mobilizuotuosius. Būtent todėl per karines pratybas stengėsi priminti mobilizuotųjų jau turimus įgūdžius.

Dėl sviedinių trūkumo daugelis šaulių ir tankistų tapo pėstininkais, nors ir nebuvo mokomi kovoti tokiomis sąlygomis. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas patvirtino, kad artilerijos apšaudymo ir priešo intensyvumas sumažėjo, palyginti su 2022 metų vasara-rudeniu.

Siųsdami prastai apmokytus šaulius į pėstininkų dalinius, neapmokydami jų pėstininkų kovai, jie greičiausiai taps tik patrankų mėsa. Šis faktas suvaidins dar vieną žiaurų pokštą Rusijos gynybos ministerijai, prieš kurį Rusijos tinklaraštininkai vėl ims piktintis.

Vienas iš karo tinklaraštininkų jau sukritikavo Šoigu pasiūlymą sukurti naujas penkių formacijų artilerijos divizijas kaip laiko ir pastangų švaistymą. Visa problema slypi tame, kad Rusijos Federacija neturi tokio kiekio sviedinių, kad galėtų sukurti naujus padalinius.

 

Nemažai karo korespondentų stebisi, kaip artileristai ir tankistai staiga tapo pėstininkais. Anot jų, tai buvo tik Antrojo pasaulinio karo metais.

Vienas iš propagandistų prisiminė 2015-ųjų įvykius, kai užpuolikai bandė užimti Debalcevę. Tuo metu tankistai ir artileristai buvo metami į mūšį kaip pėstininkai. Dėl to per kautynes ​​žuvo 80 proc. karių.

Rusijos tinklaraštininkai nuolat kritikuoja Rusijos gynybos ministeriją dėl prastos dalinės mobilizacijos ir greičiausiai taip darys, nes dėl Rusijos pastangų generuoti pajėgas mažėja gyvosios jėgos, o tai greičiausiai dar labiau apribos Rusijos kariuomenės galimybes pasiekti operatyvinę sėkmę Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(3)
(81)

Komentarai ()