Kazachstano pagalba stipriai supykdė Rusiją: skelbiamas reikalavimas pasiaiškinti ir Astanos reakcija  ()

„Kazachų ir ukrainiečių tautos palaiko ilgalaikius santykius ir padeda viena kitai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano užsienio reikalų ministerija sureagavo į Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos pretenzijų dėl „nenugalimumo jurtos“ Bučoje. Tai pranešė departamento atstovas Aibekas Smadijarovas, kurį cituoja „Informburo“.

Neseniai netoli Kyjivo esančioje Bučoje, kur rusų įsibrovėliai surengė genocido aktą ir nužudė kelis šimtus civilių, buvo įrengta „nenugalimumo jurta“. Ukrainiečiai, susidūrę su elektros energijos tiekimo ir šildymo nutraukimu dėl Rusijos raketų atakų energetikos infrastruktūros objektuose, čia gali sušilti, naudotis internetu ir įkrauti savo prietaisus.

Zacharova paragino Astaną „oficialiai pasiaiškinti šiuo klausimu, siekiant išvengti tolesnio šios temos propagavimo, nepakenkiant Rusijos ir Kazachstano strateginei partnerystei“.

Pasak Smadijarovo, jurtos įrengimas yra privati ​​iniciatyva, dėl kurios Kazachstano valdžia nemato jokios problemos. Jis pažymėjo, kad šalies ambasada iniciatyvoje nedalyvavo, todėl negali to komentuoti ar uždrausti.

 

„Jurta – tradicinis klajoklių būstas, ją lengva surinkti ir perkelti į naują vietą. Jurta draugiška aplinkai, tikriausiai todėl Kazachstano verslininkai pasirinko būtent tokio tipo būstą“, – sakė departamento atstovas.

Diplomatas pareiškė, kad kazachų mecenatų veiksmuose nėra nieko smerktino, nes Kazachstane gyvena apie 300 000 ukrainiečių, o Ukrainoje taip pat yra didelė kazachų diaspora.

„Kazachų ir ukrainiečių tautos palaiko ilgalaikius santykius ir padeda viena kitai“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(0)
(191)

Komentarai ()