Vokietijoje paskelbti sovietų karių aukos atsiminimai  (45)

Vokietijoje pirmą kartą per 65 metus publikuota ne anoniminė knyga su atsiminimais apie Raudonosios armijos karių nusikaltimus Antrojo pasaulinio karo metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia „The Daily Mail“, 80 metų Gabriele Koepp sulaužė tabu ir atvirai knygoje papasakojo, kaip sovietų kariai prievartavo moteris įžengę į Berlyną.

G.Koepp tapo viena iš daugybės prievartos aukų – skaičiuojama, kad karo metais Raudonosios armijos kareiviai išprievartavo apie 2 milijonus moterų.

„Frau. Komm“ („Moterie, prieik“) - tai buvo pati baisiausia frazė, kurią iš Raudonosios armijos karių galėjo išgirsti vokietės. Po Berlyno kritimo prievartavimai taip įsisiautėjo, kad net katalikų bažnyčia tam tikrais atvejais nusileido ir neprieštaravo, kad prievartavimų aukos pasidarytų abortus.

G. Koepp teigia, kad net ir šiandien sunkiai mieganti naktimis, kai ją aplanko košmariški prisiminimai. Tuo metu, kai buvo išprievartauta, ji dar buvo kone vaikas.

1945 metų sausio 25 dieną G. Koepp tebuvo 15 metų. Jos mama liepė mergaitei pakuotis daiktus, nes jos turėjo bėgti iš savo namų. Jos gyveno tuometinio Vokietijos Pomeranijos regiono Šneidemiulio miestelyje. Dabar šis miestelis priklauso Lenkijai ir vadinasi Pila. Gabrielė ir jos sesuo kitą dieną sėdo į gyvulinį vagoną. Traukinys turėjo keliauti į Berlyną. Tačiau traukinys pasuko kitu keliu ir netrukus rusų artilerija sugadino traukinio variklį.

„Krovininio vagono durys buvo užrakinto. Aš sugebėjau užsiropšti aukštyn ir pralįsti pro langą. Mano sesė liko vagone. Aš jos daugiau nebemačiau“ - liūdnais prisiminimais dalijasi G. Koepp.

Netrukus mergina buvo pirmą kartą išprievartauta gretimame kaime. Prievartavimai tęsėsi porą savaičių ir tik tuomet Gabrielei pavyko pasislėpti nuo Raudonosios armijos karių viename ūkyje.

Savo motiną ji vėl sutiko po 15 mėnesių Hamburge. Tačiau Gabrielė teigia, kad mama šaltai reagavo, kai ji bandė pasikalbėti su ja apie patirtą kančią ir pažeminimą.

Vokietė pasakoja, kad po prieprievartavimų, kuomet jai tebuvo 15 metų, ji  nebeturėjo jokių romantiškų santykių su vyrais. „Aš paprasčiausiai negalėjau su vyrais turėti jokių santykių, nes man seksualiniai santykiai visuomet asocijavosi su žiaurumu“, – pasakojo ji. G.Koepp rašo, kad sužvėrėję sovietų kariai kartais ją prievartaudavo po kelis kartus per dieną.

Ekspertų teigimu, Raudonosios armijos prievartos aukoms buvo nuo 8 iki 90 metų, vidutiniškai kiekviena moteris buvo išprievartaujama po 12 kartų.

Tuo tarpu Rusijos valdžia iki šiol neigia tokius nusikaltimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (45)