Juokai baigėsi: Rusijos verslininkai pašiurpę dėl sankcijų – gali visiškai išnykti vienas pagrindinių maisto produktų  (3)

Ekologiškų maisto produktų gamintojos „AgriVolga“ įkūrėjas Bachinas nenusiteikęs juoktis iš Vakarų sankcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje ūkininkai rimtai nerimauja dėl Vakarų sankcijų. Stambus verslininkas Sergejus Bachinas, didžiausios žemės ūkio produktų gamintojos „AgriVolga“ įkūrėjas, interviu Rusijos leidiniui RBC paaiškino, kad grietinės gamyba Rusijos Federacijoje turi tiesioginę ir labai apčiuopiamą priklausomybę nuo importo.

Pranešama, kad 2022 m. (kaip tik po Putino karių invazijos į Ukrainą ir po to sekusių naujų sankcijų) Rusijos pieno pramonė susidūrė su logistikos sutrikimais ir importuojamų komponentų trūkumu. Ir, nepaisant to, kad Rusijos žiniasklaida bandė „supakuoti“ nerimą keliančius Bachino duomenis į tokias žinutes kaip „kritinės problemos neatsirado dėl sankcijų“, susimąstęs skaitytojas šiame interviu vis tiek gali rasti labai vertingos informacijos.

Pasak Bachino, priklausomybė nuo importo sukuria rimtą problemą pieno pramonei. Ypatingą dėmesį jis skyrė raugams.

„Vartotojai iki galo nesupranta, kad jei Europa staiga įves sankcijas pieno produktams, tai Rusijoje grietinės neturėsime. Negalėsime jos gaminti, nes čia visiška priklausomybė“, – pabrėžė „AgriVolga“ įkūrėjas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad jo išsakyta detalė yra „strateginio lygio problema“.

Ir pridursime, kad jei Rusijos Federacijos valdžia nesustabdys šio nusikalstamo karo prieš Ukrainą ir neišves savo okupacinės kariuomenės, tai agresorėje šalyje nebus ne tik grietinės, bet ir kitų gyvybiškai svarbių produktų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(1)
(99)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: