JAV muitinė sulaikė ir grąžino Ukrainoje pavogtus senovinius ginklus (Foto)  ()

JAV valdžios institucijos perdavė Ukrainai keturis istorinius eksponatus: tris kalavijus ir akmeninį kirvį, kurie buvo pavogti Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Ukrainos ambasada Vašingtone.

„Turėjome garbę surengti senovinių ukrainietiškų eksponatų, pavogtų iš Ukrainos, grąžinimo ceremoniją“, – rašoma ambasados pranešime.

Diplomatinė atstovybė taip pat išreiškė padėką JAV muitinės ir pasienio apsaugos pareigūnams „už pagalbą repatrijuojant mūsų kultūros vertybes ir dalį mūsų istorijos“.

 

JAV muitinės tarnyba pranešime spaudai nurodė, kad 2022 m. rugsėjo 2 d. J. F. Kenedžio tarptautinio oro uosto pašte buvo konfiskuoti trys metaliniai kardai ir akmeninis kirvis. Kardai buvo atgabenti iš Rusijos, o akmeninis kirvis – iš Ukrainos. Ekspertai ir Ukrainos vyriausybės pareigūnai pripažino, kad šie daiktai yra pavogti Ukrainos nacionalinės kultūros objektai.

 

2023 m. sausį pasaulio spauda rašė, kad Rusijos okupantai iš Ukrainos pavogė dešimtis tūkstančių meno kūrinių ir istorinių eksponatų, įskaitant antikvarinius daiktus.

Vasario 16 d. Tarptautinės muziejų tarybos Vokietijos nacionalinis komitetas paskelbė Rusijos atstovybės boikotą ir nutraukė bendradarbiavimą su Rusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()